Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 16 /2017 04 17

Didžiojoje Riešėje trūko elektros laidai ir užsiliepsnojo žemė, linija tvarkoma

Velykų rytą netikėtai sugrįžusi žiema Vilniaus priemiesčio Didžiosios Riešės gyventojams sugadino šventę: net ir atstačius elektros tiekimą problemos tęsėsi
Didžiojoje Riešėje trūkus elektros laidui užsiliepsnojo žemė
Didžiojoje Riešėje trūkus elektros laidui užsiliepsnojo žemė / Skaitytojo nuotr.

Į 15min kreipėsi portalo skaitytojas Arūnas, kuris pranešė, kad audros nuverstas medis nutraukė elektros laidus, dėl ko Didžiosios Riešės gyventojus pasiekia silpnesnė negu turėtų elektros srovė. Pasak jo, vienas nutrauktų laidų iki šiol mėtosi ant žemės, o juo teka aukšta, potencialiai gyvybei pavojinga įtampa: tai matyti iš to, kad žemė po laidu dega. Avarinė tarnyba taisymo darbų esą nesiėmė kelias valandas.

Didžiojoje Riešėje gyvenantis Arūnas 15min papasakojo, kad apie 7 valandą ryto kaime dingo elektra ir gyventojai pranešė avarinei tarnybai. Apie 13 valandą elektros srovės tiekimas buvo atstatytas, bet tada Arūnas patikrino gaunamą srovę ir pastebėjo, kad namus pasiekiančios trifazės elektros srovės įtampa yra silpnesnė negu turėtų būti – nė viename laide nesiekia 220 voltų, kaip turėtų būti, o vienoje laide įtampos išvis nėra.

Skaitytojo nuotr./Didžiojoje Riešėje trūkus elektros laidui užsiliepsnojo žemė
Skaitytojo nuotr./Didžiojoje Riešėje trūkus elektros laidui užsiliepsnojo žemė

„Toks nepakankamas elektros energijos tiekimas gali išvesti iš rikiuotės tokius buitinius prietaisus kaip vandens, šilumos siurbliai ar motorai, kurie veikdami naudoja pilną elektros energiją“, – sakė Arūnas.

Jis išvyko ieškoti priežasties. Važiuodamas ir sekdamas elektros linija, netoli centrinės pastotės, tiekiančios priemiesčiui elektrą, Arūnas pastebėjo rūkstančius dūmus. Privažiavęs vyras pamatė, kad to priežastis – ant laidų užvirtęs medis. Dėl to vienas laidas nutrūko ir nukrito ant žemės.

Arūnas apie avariją pranešė elektros tinklus prižiūrinčiam operatoriui ir avarinei tarnybai, tačiau ši informavo turinti daug iškvietimų ir nespėjanti visko sutvarkyti. Vyriškiui tarnyba patarė tiesiog laukti eilėje.

Skaitytojas piktinosi avarinės tarnybos sprendimu atnaujinti elektros tiekimą tiesiog įjungiant automatiškai išsijungusius saugiklius, prieš tai neišsiaiškinus, ar linijoje nėra gedimų. Tai, pasak jo, sukėlė dar daugiau problemų.

„Čia blogiausia ne pati avarinė situacija, bet atsakingų tarnybų aplaidumas. Atnaujino srovės tiekimą nepatikrinę, kiek žmonės gauna elektros, ar su linija viskas gerai. Dėl to įvyko dar didesnis gedimas – nutrūkusiu laidu pradėjus tekėti srovei, žemė pradėjo degti. Tai yra 10 kilovoltų elektros laidas, kuris jau kelias valandas svyla ant žemės, dūmai kamuoliais eina, pavojus aplinkiniams kyla, o avarinė nesugeba atvažiuoti. Tai yra žemo lygio darbas“, – sakė Arūnas.

Skaitytojo nuotr./Didžiojoje Riešėje trūkus elektros laidui užsiliepsnojo žemė
Skaitytojo nuotr./Didžiojoje Riešėje trūkus elektros laidui užsiliepsnojo žemė

Pasak Arūno, visą šiaurinį Vilniaus priemiestį nuo Molėtų plento pradžios iki Santariškių pradžios dabar (Velykų sekmadienį – 15min) pasiekia nepakankama elektros srovė, dėl ko kyla pavojus gyventojų elektros prietaisams.

„Man nesuprantama, kaip galima kelis tūkstančius gyventojų be elektros palikti Velykų dieną. Mes labai norėjome Velykų, pasiruošėme stalą, svečių buvome pasikvietę, bet šitą vadinamą stichiją visai dienai esame palikti be elektros. Nors kokia čia stichija, dešimt centimetrų sniego teprisnigo“, – sakė Arūnas.

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) linijos tvarkymo darbų ėmėsi sekmadienį vakare.

Mūsų operatyvinė brigada nuvyko į minėtą vietą ir nustatė pažeistos linijos ruožą. Šiuo metu linija atjungiama ir ji bus tvarkoma“, – 15min informavo ESO atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba.

Pranešama, kad susidariusius problemos išspręstos apie 20.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius