-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 12

Diskusijas sukėlusį vaizdo klipą apie seksualines mažumas rodys „Info TV“

Vaizdo klipą apie seksualines mažumas, kurio transliavimą ribojo Žurnalistų etikos inspektoriaus išvados, nuo penktadienio transliuos „Info TV“, savo internetiniame puslapyje pranešė Lietuvos gėjų lyga (LGL).
Piketo akimirka
Piketo akimirka / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Sveikiname socialiai atsakingos „Info TV“ sprendimą transliuoti „KEISK“ vaizdo klipą. Pozityvios informacijos apie LGBT asmenis viešojoje erdvėje draudimas yra žalingas visuomenei, nes skatina netoleranciją, patyčias ir neapykantos nusikaltimus. Todėl džiaugiamės, kad LGL vaizdo klipas plačiąją auditoriją pasieks žiūrimiausių programų metu,“ – tikino asociacijos LGL valdybos pirmininkas Vladimiras Simonko.

„Eurobarometro“ duomenimis, tik 12 proc. Lietuvos gyventojų teigia pažįstantys bent vieną gėjų, lesbietę ar biseksualų asmenį, vos 3 proc. – translytį žmogų. Tai rodo, kad LGBT asmenų patiriamos problemos mūsų visuomenėje yra nematomos, rašoma interneto svetainėje.

Mano, kad daro neigiamą įtaką

Diskusijos dėl vaizdo klipo kilo po to, kai Žurnalistų etikos inspektorė Zita Zamžickienė šių metų rugsėjo 15-ą patvirtino ekspertų grupės išvadą, kurioje nurodoma, kad vaizdo klipas apie LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualūs ir transseksualūs asmenys) „turi neigiamą poveikį nepilnamečių (asmenų iki 18 m.) emocinei, dvasinei, psichinei raidai bei sveikatai, pamatinių vertybių gyvenime tinkamam formavimuisi“.

Ekspertų išvadose pažymima, jog vaizdo klipe „diegiama idėja, kad šeimą gali (su)kurti ir tos pačios lyties asmenys“ bei „išreiškiamas raginimas keisti požiūrį į vienalytę šeimą“.

VIDEO: Vaizdo klipas apie seksualines mažumas

Viešųjų pirkimų konkurse dalyvavusios Lietuvos komercinės televizijos, gavusios rekomendacinio pobūdžio Žurnalistų etikos tarnybos specialistų išvadą, atsisakė transliuoti klipą, motyvuodamos galimybe pažeisti LR Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą.

LGBT asmenų žodžio ir saviraiškos teisių suvaržymus Lietuvoje pasmerkė Lietuvos psichologų sąjunga bei tarptautinės žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“, „Human Rights Watch“ ir „ILGA-Europe“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius