-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 23

D.Kedžio laidotuvėms ruošiasi ne tik jo artimieji

Mįslingomis aplinkybėmis mirusio Drąsiaus Kedžio laidotuvėse, kurios vyks šeštadienį Garliavoje, dalyvaus ne tik velionio artimieji, giminės ir draugai. Išlydėti dviem žmogžudystėmis įtarto kauniečio į paskutinę kelionę ketina atvykti ir šimtai jo niekada nepažinojusių žmonių. Laidotuvėms taip pat ruošiasi policijos pareigūnai, žadantys stebėti situaciją visų apeigų metu.
Mitingo akimirka
Mirus D.Kedžiui prie Generalinės prokuratūros surengta akcija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atvykti į D.Kedžio laidotuves lietuviai kviečiami internete. Socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje grupėje „Drąsiaus Kedžio laidotuvės“ jos autoriai ragina atsiliepti žmones į D.Kedžio tetos Birutės Stepankevičienės kvietimą ir atvykti atsisveikinti su jos sūnėnu. „Kviečiame visus. <...> Tegu. Lietuva pažiūri, ką padarė... žinot kas“, – 15min.lt ketvirtadienį sakė D.Kedžio giminaitė. 

D.Kedžio gerbėjai jo atminimą ruošiasi pagerbti automobilių, papuoštų juodais arba violetiniais gedulo kaspinais, kolona.

„Susitiksime prie Kauno pilies esančioje stovėjimo aikštelėje. Visų prašau atvykti su savo transportu, o neturintiems atvykti paprastai. Manau, visose mašinose atsiras vietos bendraminčiams susėst. Papuošt mašinas juodais kaspinais ir lėtai su įjungtais avarinės šviesos žibintais kolona judėt link Jonučių miestelio kapinių (kur bus laidojimas D.K.). <...> Atsineškite plakatus, vėliavas, juodus kaspinus bei žvakes palydėt žmogų, kuris to vertas...“ – socialiniame tinkle „Facebook“ kviečia D.Kedžio laidotuvėms sukurtos socialinės grupės autoriai.

Iki penktadienio vidurdienio savo dalyvavimą laidotuvėse šalia šio teksto esančioje apklausoje buvo patvirtinę daugiau nei 100 žmonių, dar 200 teigė „galbūt dalyvausiantys“.

Tokio paties turinio pranešimai paliekami ir komentaruose po straipsniais kai kuriuose naujienų portaluose. Kiek žmonių atsilieps į šį raginimą ir dalyvaus D.Kedžio laidotuvėse, neaišku. Tačiau baimindamiesi viešosios tvarkos pažeidimų policijos pareigūnai ketina budėti visų apeigų metu: prie Garliavos bažnyčios, kur bus aukojamos šv.Mišios už velionį, ir prie laidojimo namų bei kapinių.

„Pareigūnų bus. Jie stebės situaciją ir, esant reikalui, įsikiš. Kiek pareigūnų bus? Kiek reikės, tiek ir bus. Mūsų darbas – užtikrinti viešąją tvarką. Tai ir darysime“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vitalijus Pacevičius, tačiau neatskleidė, kiek ekipažų ketina siųsti į D.Kedžio laidotuves.

15min.lt primena, kad D.Kedys bus laidojamas Kauno rajone, Garliavoje, esančiose kapinėse šeštadienį. Šv.Mišios bus aukojamos 10 val., o karstas iš šarvojimo namų išnešamas 13 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius