-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo partija į prezidentus kels A.Mazuronio kandidatūrą, į EP rinkimus ves V.Uspaskichas

Opozicinė Darbo partija (DP) nutarė kelti savo kandidatą į prezidentus, juo patvirtintas partijos vadovas, Seimo narys Andrius Mazuronis.
Andrius Mazuronis
Andrius Mazuronis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pirmadienį tokį sprendimą priėmė partijos taryba.

„Manome, kad mums neišvengiama stovėti prie vieno stalo ir dalyvauti diskusijose, kuriose, kaip numanome, bus liečiamas ir mūsų klausimas (DP yra nuteista politinės korupcijos byloje – BNS), kadangi tos skaidrumo temos labai plačiai figūruoja“, – pirmadienį po DP tarybos posėdžio BNS sakė A.Mazuronis.

„Mes norime dalyvauti tose diskusijose ir patys turime daug klausimų dabar pareigas einančiam prezidentui, kaip pavyko per tuos penkerius metus gerovės valstybės kūrimas, ministrės pirmininkės norime paklausti, kokie darbai jai pasisekė, ką pavyko įgyvendinti, ko nepavyko, kokias klaidas mato ir pan.“ – teigė jis.

„Politinės jėgos pagrindinė funkcija yra dalyvauti politiniuose procesuose, o ne juos stebėti iš šalies“, – pridūrė „darbiečių“ lyderis.

Taryba taip pat nutarė, kad partijos kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąrašo lyderiu turi būti europarlamentaras Viktoras Uspaskichas. EP jis dirba trečią kadenciją nuo 2009 metų.

Prezidento rinkimų štabo vadovu paskirtas parlamentaras Valdemaras Valkiūnas.

DP taryba taip pat nusprendė nepritarti jokiam mokesčių didinimui, net jei jis susijęs su krašto gynyba.

„Nepritariame tam, kas didintų bendrą mokestinę naštą. Jeigu ką nors nori didinti, tegu parodo, kur ir kaip bus mažinama. Jeigu to nebus padaryta, mes nepritariame tam“, – BNS sakė A.Mazuronis.

„Išvis manome, kad šitos iniciatyvos turėtų imtis naujai išrinktas prezidentas, kuris gaus penkerių metų kadenciją kaip vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas. Jis turėtų inicijuoti tą diskusiją, o ne Vyriausybė, ne ministrė pirmininkė, ypač tokiu priešrinkiminiu laikotarpiu ir dar su 30 adresatų, kuriuos pakvietė į diskusiją“, – teigė politikas.

Premjerė konservatorė Ingrida Šimonytė sausio 29 dieną politinių partijų lyderius, verslo, NVO atstovus kviečia aptarti, iš kokių šaltinių būtų galima finansuoti krašto gynybą, kai nustos galioti dvejiems metams įvestas bankų solidarumo mokestis.

Darbo partijos frakcija šiuo metu Seime turi aštuonis atstovus.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną, Europos Parlamento – birželio 9, Seimo rinkimai – spalio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius