-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 25

„Drąsos kelio“ frakcija mirė: Valdas Vasiliauskas pabėgo pirmas – jį priglaudė Rolando Pakso partija

Su „Drąsos kelio“ partija į Seimą patekęs žurnalistas Valdas Vasiliauskas nesulaukė, kol į Seimą dirbti ateis ir frakciją pasirinks partinio sąrašo kolega verslininkas Stasys Brundza. Trečiadienį V.Vasiliauskas pats pasiprašė būti priimamas į Petro Gražulio vadovaujamą „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją. Tai reiškia, kad „Drąsos kelio“ frakcijai nebeliko jokių vilčių išlikti net ir į Seimą atėjus dirbti septintam pagal šios partijos sąrašą išrinktam parlamentarui.
Jonas Varkala ir Valdas Vasiliauskas
Jonas Varkala ir Valdas Vasiliauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Drąsos kelio“ frakcijos jau seniai nėra. Neliko septinto nario, tai pagal Statutą, mūsų jau nebėra. Man asmeniškai pakvietimų buvo įvairių ir jau esu apsisprendęs. Padaviau pareiškimą būti priimamas į „Tvarką ir teisingumą“, – 15min.lt trečiadienį sakė V.Vasiliauskas.

Į partiją V.Vasiliauskas nestoja, tačiau Seime, matydamas savo ir „tvarkiečių“ įsitikinimus sutampant, ketina dirbti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje.

Padaviau pareiškimą būti priimamas į „Tvarką ir teisingumą, – pripažino V.Vasiliauskas.

„Čia ilgas procesas buvo. Man jų artimiausia programa yra, patirtis pusantrų metų irgi rodo, kad balsuodavome mes panašiai“, – kalbėjo V.Vasiliauskas.

Aiškindamas, kodėl nelaukė, kad į Seimą ateitų naujas „Drąsos kelio“ atstovas S.Brundza, ir įteikė prašymą būti priimamas į kitą frakciją, V.Vasiliauskas sakė matantis, kad „Drąsos kelio“ frakcijai nebėra vilčių išlikti.

„Drąsos kelio“ nebėra. Jei būtų išlaikyti tie patys žmonės, net tada jie būtų kažkokiu kitu pavadinimu“, – pareiškė jis.

Tikėjosi S.Brundzą perkalbėti

Tuo metu kiti buvusios „Drąsos kelio“ partijos frakcijos nariai tikina, kad frakcijos kol kas neliko tik formaliai, o prisiekus S.Brundzai ji vėl galėtų gyvuoti. „Drąsos kelio“ atstovai tikino, kad S.Brundzos viešas prisipažinimas, kad jį vilioja „tvarkiečiai“, kol kas dar nieko nereiškia.

„Frakcija, kaip buvo, taip yra. Mums nieko dar įkalbinėti nereikia. S.Brundza prisiekęs automatiškai prisijungs pirmiausia prie mūsų. Svarstymų kiekvienas turi įvairiausių, bet pasikalbėsime ir tik tada paaiškės. Kol kas jis nėra net Seimo narys“, – pabrėžė buvusi frakcijos seniūnės pavaduotoja Aurelija Stancikienė.

Frakcija, kaip buvo, taip yra, – dar nežinodama V.Vasiliausko sprendimo tikino A.Stancikienė.

Tą patį tvirtino ir kiti „Drąsos kelio“ frakcijos nariai Vytautas Matulevičius, Algirdas Patackas ir Povilas Gylys. Visi jie buvo įsitikinę, kad S.Brundzą dar įmanoma įkalbėti pasilikti su „Drąsos keliu“ ir išsaugoti frakciją.

Anksčiau būtent šie Seimo nariai patys svarstė galimybę dirbti kitose Seimo frakcijose. A.Patackas „Drąsos kelio“ frakciją svarstė palikti po to, kai jo lyderė Neringa Venckienė parėmė Darbo partiją.

P.Gylys dar prieš šios Seimo kadencijos darbo pradžią buvo viliojamas prisijungti prie socialdemokratų, o V.Matulevičių kvietė „tvarkiečiai“. Tačiau abu politikai tąkart politinėms vilionėms atsispyrė ir iki dabar dirbo su „Drąsos keliu“.

Pagal Seimo Statutą frakcijai reikia bent septynių parlamentarų. Iki V.Vasiliausko perbėgimo „Drąsos kelias“ Seime turėjo šešis atstovus, o Stasys Brundza mandatą turėtų gauti ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius