-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 15

Grasinantis laiškas Rasai Juknevičienei: „Sveika atvykusi į pragarą, ponia kiaule“

Seimo narė konservatorė Rasa Juknevičienė šeštadienio vakarą savo darbinio elektroninio pašto dėžutėje rado kraupų laišką. Jo pavadinime „poniai kiaulei“ siunčiami linkėjimai iš Paryžiaus, o turinyje sveikinama atvykus į pragarą. Panašaus laiško šeštadienį sulaukė ir viešųjų ryšių srityje dirbantis vilnietis Karolis. Sekmadienį abu adresatus pasiekė po dar vieną grasinantį laišką.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Laiške, kurį R.Juknevičienė gavo šeštadienį, laužyta anglų kalba rašoma „puiku,puiku, puiku, ponia kiaule, sveika atvykusi į pragarą“. Tuo tarpu Karolis gavo laišką pavadintą „Paryžius – Vilnius teisingumas ateina, Romos šunie“. Tekste angliškai su klaidomis buvo parašyta taip: Teisingumas ateina į tavo šalį. Tu kitas, Romos šunie“. 

Džihadistų laiškas
Džihadistų laiškas

Iš pradžių Karolis nesureikšmino šios žinutės, tik pasidalijo ja socialiniame tinkle „Facebook“. Tačiau jau šeštadienio vakarą su Karoliu susisiekė policijos pareigūnai. 

„Kad šeštadienis įtemptas ir visoms Lietuvos tarnyboms, supratau iš kriminalinės policijos skambučio“, – rašė jis. 

Džihadistų laiškas
Džihadistų laiškas

Sekmadienį Karolis ir R.Juknevičienė vėl sulaukė identiškų laiškų iš džihadistų. Laiške pavadintame „Žmonės žūva visur“ šaipomasi iš užuojautos paryžiečiams. 

„MelskisUžParyžių? Rimtai? Aš gerbiu mirusius žmones, bet negerbiu mūsų veidmainiškos visuomenės. Ar kas nors matė, kas vyksta Irake? Sirijoje, Palestinoje, Somalyje, Afganistane, Libijoje... Žmonės visur žudomi, o kada pasaulis dėl jų susivienijo? P*** Paryžių. Mūsų žinutė Prancūzijai yra tokia: kas sukasi, tas atsisuka. Visi žino jūsų tamsią istoriją“, – taip rašoma Seimo narei ir vilniečiui sekmadienio laiške. 

Džihadistų laiškas
Džihadistų laiškas

Visi grasinantys laiškai buvo siunčiami iš to paties domeno „GMX“. 

R.Juknevičienė sako atkreipusi dėmesį į vieno savo „Facebook“ draugo komentarą, kur pažymima, jog siuntėjai pasidomėję, kam siunčia laiškus. 

„Iš tiesų tie, kas rašo apie nebūtus paveldėjimus ar nori draugauti, nesigilina, kas tu toks ir neskiria mūsų pavardžių. Tuo tarpu čia kreipiamasi „madam“, kas rodo, kad bent po profilį panaršė“, – atkreipia dėmesį politikė. 

R.Juknevičienė laiškus pirmadienį ketina perduoti policijai ir Valstybės saugumo departamentui.

Seimo narė tikino, kad tai ne pirmas kartas, kai ji sulaukia grasinančių žinučių. Kartą, kai socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo įrašu apie Rusiją, pašto dėžutę užplūdo šimtai vienodų žinučių. 

Todėl ir šįkart Seimo narė įtaria, kad tai gali būti ne džihadistų, o Rusijos trolių darbas. 

„Dažniausiai tokie laiškai pasipila, kai ką nors parašau apie Putiną, apie Kremlių. O dabar irgi panašiai, nes uždėjau grotažymę #PrayForParis. Turbūt taip mane surado. Aš tai netikiu, kad čia susiję su islamistais. Braižas to paties trolių fabriko“, – sakė ji.

Daug vilčių, kad bus surasti laiškų siuntėjai, Seimo narė nepuoselėja: „Aš ir anksčiau esu kreipusis į policiją, bet nieko jie ten nerado“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius