-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 09

E.Masiulio vakarienė su „MG Baltic“: galimai tartasi dėl pinigų rinkimams

Buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis 2015 m. gruodį susitikęs su Raimondu Kurlianskiu ir Dariumi Mockumi, galėjo tartis dėl piniginės paramos 2016 m. Seimo rinkimams, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Restorane įdiegtoje pasiklausymo įrangoje užsimenama apie „babkes“, tačiau konkretesnių detalių nėra.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Straipsnyje „MG Baltic“ atstovai prieš vakarienę tarėsi kaip užsiminti E.Masiuliui kokios sumos jis tikisi, tačiau verslininkams nepatiko, jog politikai lenda prašyti paramos rinkimams. Todėl jie svarstė, kaip reiktų prabilti apie tai, nes, tikėtina, kad pats E.Masiulis pirmas apie tai neprabils.

„Aš negarantuoju, kad jis paprašys. Jis gali kreiptis, domėtis, išsiklausinėt (...). Tai, va, būna toks vaizdas. Tai aš iškart tada lauke paskambinu Matui (nenustatytas asmuo. – Red.), kažkuriuo momentu išsivesiu parūkyt, nes jis mėgsta parūkyt. Kai jau, kai jau, jau, jau pajausiu, kad ė ė... grynai galima“, – cituojamas R.Kurlianskis.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Raimondas Kurlianskis
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Raimondas Kurlianskis

Vakarienės metu užfiksuota, kad R.Kurlianskis ir E.Masiulis išėjo parūkyti, tačiau nežinoma apie ką jie kalbėjo tuo metu. Kadangi užfiksuota, kad prie stalo užsiminta apie pinigus, galimas variantas, kad detaliau apie tai kalbėta lauke.

Anksčiau „Lietuvos rytas“ paskelbė D.Grybauskaitės ir E.Masiulio susirašinėjimą. Viename laiške šalies vadovė rašė, kad T.Dapkus „kalba nesąmones“ apie kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį ir pasiūlė „perduoti linkėjimus“ LNK televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

Laikraščio teigimu, per minėtą E.Masiulio ir verslininkų susitikimą restorane galėjo būti tariamasi apie finansinę koncerno paramą Liberalų sąjūdžiui per Seimo rinkimus.

Pagal Lietuvos įstatymus, juridinių asmenų paramą partijoms draudžiama.

Pirmadienį žiniasklaida paviešino VSD Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pateiktą informaciją apie koncerno „MG Baltic“ įtaką politiniams procesams. Visą VSD raštą galite skaityti čia.

Parlamentinį tyrimą dėl neteisėtos interesų grupių įtakos politikams atliekančio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas LRT televizijos laidai „Dėmesio centre“ pirmadienį teigė, kad komiteto nagrinėjamas pavardžių ir pavadinimų sąrašas „tikrai neapsiriboja viena įmone“.

VSD rašte parlamentarams teigiama, kad žurnalistas Tomas Dapkus, būdamas verslo koncerno „MG Baltic“ vadovų tarpininku, užsiėmė šantažo požymių turinčia veikla. VSD įvardija T.Dapkų kaip pagrindinį veikiantį „MG Baltic“ atstovą koncernui siekiant padaryti įtaką statybų ir infrastruktūros projektams Teisingumo ministerijai pavaldžiose institucijose, Kalėjimų departamente, Registrų centre.

Apibūdindama „MG Baltic“ įdirbį skirtingose srityse VSD nurodo, jog pagrindiniai veikiantys koncerno atstovai daugeliu atveju buvo jo prezidentas D.Mockus, buvęs viceprezidentas R.Kurlianskis, valdybos narys Romanas Raulynaitis.

Imdamasis įvairių neskaidrių susitarimų ir šantažo, anot VSD, koncernas „MG Baltic“ per 10 metų tapo įtakingiausia Lietuvos verslo įtakos grupe.

Žvalgyba rašte apžvelgia koncerno įtakas politinėms partijoms bei tvirtina, kad į koncerno interesų lauką pateko Seimas, dešimt ministerijų ir keturios institucijos – Valstybinė mokesčių inspekcija, Viešųjų pirkimų tarnyba, Konkurencijos taryba, LRT komisija.

„Strategijos ilgalaikį sisteminį įgyvendinimą, atsižvelgiant į MG atstovų veikimo mastą, galima vertinti kaip destruktyvią veiklą, galinčią destabilizuoti valstybės sąrangą ir demokratinę politinę sistemą ir todėl keliančią grėsmę nacionaliniam saugumui“, – teigia VSD.

Šiemet teismas turėtų pradėti nagrinėti politinės korupcijos bylą, kurioje kaltinimai pateikti Darbo ir Liberalų sąjūdžio partijoms, „MG Baltic“, buvusiems liberalų ir „darbiečių“ lyderiams Eligijui Masiuliui, Vytautui Gapšiui, buvusiam parlamentarui liberalui Šarūnui Gustainiui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui bei buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui. Jis kaltinamas davęs kyšius E.Masiuliui, Š.Gustainiui bei V.Gapšiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta.

VIDEO: T.Dapkus 15min studijoje patvirtino siekęs kai kurių asmenų atleidimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius