Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 22

Egzotiškų gyvių augintojai pasimatymus skirs cirke (nuotraukos)

Ką daryti su 500 voro atsivestų jauniklių, jei draugai ir visi pažįstami jau taip pat augina panašius gyvius? Su tokiu klausimu dažnai susiduriantys egzotiškų gyvūnų augintojai rado išeitį.
Egzotiškus gyvūnus auginantys kauniečiai tvirtina, kad tokių gyvių mylėtojų Lietuvoje nuolat daugėja.
Egzotiškus gyvūnus auginantys kauniečiai tvirtina, kad tokių gyvių mylėtojų Lietuvoje nuolat daugėja. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Gyvūnai


 

Kartą per mėnesį Kaune jie rengs viešus susitikimus, kuriuose laukiami svajojantys apie egzotiškus gyvūnus arba juos jau auginantys žmonės iš visos Lietuvos. Susitikimai vyks neseniai duris atvėrusiame pirmajame Lietuvoje stacionariame cirke, A.Juozapavičiaus prospekte 25A.

Šeštadienį įvykusiame pirmajame egzotiškų gyvūnų mylėtojų susitikime atsitiktiniai ir specialiai čia atvykę žmonės galėjo iš arti pamatyti, o galbūt ir pačiupinėti retus gyvūnus, pavyzdžiui, vorą – paukštėdą, medvarles. Pasak renginio iniciatoriaus Vilmanto Sirotkos, pagrindinis tokių susitikimų tikslas – pasidalinti patirtimi apie egzotiškų gyvūnų auginimo subtilybes, taip pat išsikeisti, parduoti, dovanoti auginamų gyvūnų jauniklių prieauglį.

„Lietuvoje žmonių, auginančių egzotiškus gyvūnus, nėra mažai. Dalis jų priklauso „Zoofanų“ klubui. Jo nariai susitikimus, kuriuos vadinome „arbatėlėmis“, rengdavo ir anksčiau. Tačiau tarpusavyje mums jau sunku išsikeisti gyvūnus. Reikia naujų žmonių, kurie norėtų įsigyti mūsų gyvių atsivestus jauniklius, kurių labai daug. Pavyzdžiui, voro patelė gali atsivesti 500-1000 jauniklių“, – pasakojo V.Sirotka.

Kurią mėnesio dieną vyks egzotiškų gyvūnų augintojų ir gerbėjų pasimatymai, dar nėra aišku. Tačiau visa informacija apie juos bus platinama klubo interneto svetainėje http://www.minizoo.projektas.lt/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius