-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 08 03 /2020 08 04

Ekonomikos viceministre dirbti pradeda V.Jankauskaitė-Milčiuvienė, patarėju – J.Pinskus

Ekonomikos ir inovacijų viceministre antradienį pradeda dirbti Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė, kelis mėnesius dirbusi ministro patarėja ryšiams su visuomene, o ministro Rimanto Sinkevičiaus patarėju – buvęs Vilniaus vicemeras ir Seimo narys Jonas Pinskus, BNS pranešė ministerija.
Jonas Pinskus
Jonas Pinskus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Žurnalistės išsilavinimą turinti V.Jankauskaitė-Milčiuvienė, anksčiau dirbusi ir žemės ūkio ministro patarėja, ministerijoje kuruos turizmo klausimus.

J.Pinskus kuruos investicijų projektų sritį – kontroliuos, kaip vyksta jų įgyvendinimas, ko trūksta, kad juos paspartintų, kuruos laisvųjų ekonominių zonų (LEZ) klausimus, dirbs su savivaldybėmis.

V.Jankauskaitė-Milčiuvienė su „valstiečiais“ dalyvavo 2016 metų Seimo rinkimuose. Ji yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos tarybos narė, Šilalės skyriaus pirmininkė ir šios savivaldybės tarybos narė.

Dešimt metų ji turėjo savo komunikacijos verslą, yra dirbusi tuometinio žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio atstove spaudai, vėliau – kai kurių Seimo narių patarėja. Anksčiau ji dirbo ekonomikos žurnaliste dienraštyje „Lietuvos žiniose“, LRT žinių laidoje „Panorama“, LNK ir „TV3“ žiniose, buvo laidos „Pinigų karta“ prodiuserė.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) praėjusią savaitę nutarė, jog V.Jankauskaitė Milčiuvienė ir kitas Šilalės tarybos narys Raimundas Vaitiekus pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą.

VTEK teigimu, Šilalės rajone žemės sklypų turintys politikai šių metų vasarį tarybai pasiūlė sumažinti 2020 metų mokestį už žemės ūkio paskirties žemę ir taikyti 30 proc. lengvatą, be to, jie pasirašė šio sprendimo projekto aiškinamąjį raštą.

J.Pinskus pastaruoju metu dirbo privačiame versle, nuo 2004 iki 2011 metų dvi kadencijas buvo Seimo narys. Jis buvo išrinktas į Seimą ir 2012-aisiais, tačiau kilus balsų pirkimo skandalui 2012-ųjų lapkritį Seimas nutarė, kad jis kartu su žmona Živile Pinskuviene bei kita „darbiete“ Jolanta Gaudutiene nėra išrinkti Seimo nariais, tačiau 2013 metais kitu Seimo sprendimu jie buvo grąžinti į išrinktųjų sąrašą.

2011–2015 metais J.Pinskus buvo Vilniaus mero pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius