-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 23

Etikos komisijos posėdį praleidęs L.Karalius aiškino, kad vaikai jam svarbiau (nuotraukos)

Parlamentaras Linas Karalius, susitikimą su etikos sargais antradienį iškeitęs į paskaitą Klaipėdos moksleiviams, teigė, kad vaikai jam svarbiau už jo elgesio ataskaitą Seime.
L.Karalius susitikime su moksleiviais
L.Karalius susitikime su moksleiviais / 15min.lt/ Ginos Kubiliūtės nuotr.
15min.lt/ Ginos Kubiliūtės nuotr. /L.Karalius susitikime su moksleiviais
15min.lt/ Ginos Kubiliūtės nuotr. /L.Karalius susitikime su moksleiviais

Antradienį L.Karalius vėl nepasirodė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) posėdyje ir pateikė paaiškinimą,  kad išvažiavo į Klaipėdą skaityti paskaitos apie narkotikų žalą. Antradienį į posėdį susirinkusiems etikos sargams buvo išdalytas oficialus L.Karaliaus raštas, kuriame jis aiškina negalįs atvykti pas komisiją, mat susitinka su rinkėjais ir skaito paskaitą „Alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų daroma žala žmogaus organizmui“ Maksimo Gorkio pagrindinėje mokykloje Klaipėdoje.

Klaipėdos M.Gorkio mokyklos auklėtiniams L.Karalius braižė alkoholio formulę bei pasakojo apie kvaišalų žalą. Šioje paskaitoje apsilankiusiai naujienų portalo 15min.lt žurnalistei L.Karalius tvirtino, kad pirmadienį jo padėjėja buvo informuota apie būsimą posėdį, tačiau politikas jau buvo uostamiestyje ir suplanavęs antradienio susitikimą su moksleiviais. L.Karalius teigė apie tai informavęs komisijos pirmininką Algimantą Salamakiną ir paprašęs, kad posėdis būtų nukeltas. Jis nė nemėgino neigti, kad paskaita vaikams jam yra svarbesnė nei ataskaita Seime.

„Galima sakyti, kad vaikai man yra svarbiau už komisijos posėdį. Jau penkerius metus dirbu alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos srityje. Įdirbis yra. Vaikai į mane žiūri kaip į žmogų iš televizijos, todėl labiau klauso apie kvaišalų žalą. Ką jiems pasakoja tėvai ar mokytojai – pro vieną ausį įeina, pro kitą išeina“, – tikino L.Karalius. Anot jo, patys tėvai kreipėsi į jį, nes nerimauja ir nori apsaugoti vaikus nuo plintančios narkomanijos uostamiestyje.

Tuo tarpu M.Gorkio mokyklos direktorė Irina Narkevičienė teigė net nesudvejojusi priimti L.Karalių į savo mokyklą ir sakė, jog darbą Seime į pasivažinėjimą po Azijos šalis iškeitęs parlamentaras nėra blogas autoritetas mokiniams. „Jis pats kreipėsi į mus. Nemanau, kad jis yra blogas autoritetas vaikams. Prevencijos srityje jis dirba ne pirmus metus ir turi ką moksleiviams pasakyti“, – teigė mokyklos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius