Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 04

Europos dienos minėjime – ne tik dešrelės ir alus

Tradicija tapęs renginys „Lietuva – Europos žvaigždutė“ šiemet didesnis ir įvairesnis. Gegužės 7–9 dienomis vykstanti šventė išsiplėtė – lankytojus pasitiks nuo Lukiškių iki Katedros aikštės. Ir gundys ne vien karštomis dešrelėmis ir alumi, bet ir knygomis bei įvairiausiais renginiais.
Gražios akimirkos iš tradicinio renginio – „Lietuva – Europos žvaigždutė“. (2009-05-08)
Renginio „Lietuva – Europos žvaigždutė“ akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot Vilniaus mero Viliaus Navicko, mugių erdvė išplėsta norint atgaivinti Gedimino prospektą. Ši idėja pasiteisino rengiant Kaziuko mygę, tad ir Europos dienos renginiai telksis prospekto dalyje ne nuo Kudirkos aikštės, kaip buvo įprasta, o nuo Lukiškių aikštės iki Katedros.

Lankytojų dėmesio lauks trys mugės: restoranų, itin pamėgta vilniečių ir pristatanti tradicines Europos šalių virtuves, amatininkų, kurioje bus demonstruojami Lietuvos ir šalių kaimynių amatininkų dirbiniai bei amatai, ir knygų bei meno galerijų mugė. Meno galerijų mugė jau tapo tradicija minint Europos dieną, šiemet veiks ir 26 knygų leidyklų stendai. „Norime šitame renginyje ne tik duona, dešrelėmis ir alumi pamaloninti žmones, bet ir knygomis, dailės kūriniais, amatininkų dirbiniais, muzika“, – sakė meras V.Navickas.

Vilniaus pavyzdžiu švenčiant Europos dieną seka ir kiti Lietuvos miestai, šiemet panašios šventės bus rengiamos beveik 30 miestų ir miestelių.

Knygų mugėje dalyvausiančios knygų leidyklos sulaukė išskirtinio dėmesio – Vilniaus tarybos sprendimu buvo atleistos nuo vietos rinkliavos mokesčių.

Šiemet renginius organizuoja ir Muitinės departamentas, kuris švenčia Lietuvos muitinės 90-metį. Numatomas tarnybinių šunų pasirodymas, konfiskuotų daiktų aukcionas.

Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius Rolandas Kačinskas pabrėžė, kad nors lietuviai palankiai vertina Europos Sąjungą ir Lietuvos narystę joje, tai labiausia susiję su gaunamais pinigais iš ES fondų. O tokia šventė skiriama tam, kad pažintume ES šalis per jų kultūrų įvairovę.

Vilniaus pavyzdžiu švenčiant Europos dieną seka ir kiti Lietuvos miestai, šiemet panašios šventės bus rengiamos beveik 30 miestų ir miestelių.

Meras V.Navickas užtikrino, kad savaitgalį vyksiančių renginių dalyvių saugumu bus pasirūpinta. Be Europos dienos minėjimų, šeštadienį Vilniaus gatvėse rengiama seksualinių mažumų eisena „Už lygybę“, o sekmadienį Lietuvos rusų sąjunga kviečia į eiseną minint Antrojo pasaulinio karo pabaigos 65-ąsias metines.

„Ėmėmės visų reikalingų saugumo priemonių, kad žmonės jaustųsi saugiai. Pasirūpinta, kad reikiamos pajėgos būtų užtikrintos. Pareigūnai atliks savo pareigą ir didelių problemų neturėtų kilti, nes esame turėję didesnių renginių, svarbių svečių. Reikia ramiai, tvarkingai sutikti šio savaitgalio šventes, dalyvauti miesto renginiuose, o tie, kuriems teks dirbti, dirbs savo darbą ir užtikrina, kad su tuo susitvarkys“, – sako meras ir pabrėžė, kad seksualinių mažumų eitynių vieta pakeista (jie žygiuos Konstitucijos prospektu) pirmiausia dėl to, jog pareigūnams būtų lengviau užtikrinti saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius