-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 08

Fabijoniškių baseine tikrinamos sistemos – buvo juntamas stiprus chloro kvapas

Vos metus veikiančiame Vilniaus Fabijoniškių baseine kelias dienas buvo juntamas sustiprėjęs chloro kvapas. Anot tėvų, treneriai dėl to buvo priversti trumpinti treniruotes vaikams. Baseiną administruojančios viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ veiklos plėtros vadovas Vytautas Janušaitis 15min užtikrino, kad ieškoma priežasčių, kodėl tas kvapas pasklido, tačiau kol kas jų nerasta. Kvapo, kaip teigė, jau nėra.
Vilniuje atidaromas Fabijoniškių baseinas
Fabijoniškių baseinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į 15min kreipėsi mama, kurios teigimu, Fabijoniškių baseine jau dvi dienas juntamas sustiprėjęs chloro kvapas. „Treneriai priversti trumpinti treniruotes vaikams. Tėvai jau nerimauja, kad nepasikartotų Žirmūnų baseino incidentas“, – pasakojo vilnietė, prašiusi išsaugoti jos anonimiškumą.

Tėvai jau nerimauja, kad nepasikartotų Žirmūnų baseino incidentas.

Primename, kad rugsėjį 15min pranešė, jog Žirmūnuose esančiame Vilniaus moksleivių sveikatos centro baseine du vaikai ir vienas suaugęs asmuo apsinuodijo chloru.

Plačiau skaitykite čia: Nelaimė Žirmūnų baseine: tą dieną, kai sunkiai apsinuodijo vaikai, chloro kiekis nebuvo tikrintas.

Tad tėvų baimės suprantamos, pripažįsta V.Janušaitis, vadovaujantis ir minėtam centrui. „Pats nejaučiau, bet kiek girdėjome atsiliepimų, toks tėvų skundas pagrįstas – buvo suintensyvėjęs chloro kvapas ore. Reaguojame, tikriname visas sistemas, jokių nukrypimų nei vandens, nei vėdinimo nepastebėjome. Bet papildomai viską tikriname ir vandenį tiriame. Viskas yra normose“, – tikino V.Janušaitis.

Vis dėlto tikrinimai nėra baigti. Anot V.Janušaičio, kvapo suintensyvėjimas fiksuotas antradienį popiet, apie 17 val., kai baseine buvo itin daug vaikų. „Yra tokia prie langų palangė, kur negalvodami vaikai sumeta kuprines, o ten yra oro padavimo šachtos su grotelėmis, galbūt jos buvo šiek tiek uždengtos, kuprines užmetė. Gal toje vietoje tiek oro nepadavė, jis ten nepasikeitė, todėl toje vietoje kvapas labiau ir buvo jaučiamas. Kitoje baseino pusėje viskas buvo gerai. Mes neaptikome jokių sistemos gedimų, viskas veikia, niekas nesustojo“, – teigė jis.

V.Janušaitis pripažino, kad baseino vadovybė, treneriai, darbuotojai irgi sunerimę, svarstoma, kodėl taip nutiko baseinui veikiant vos metus. „Antra diena ratais einame, ieškome priežasčių, bet dar neradome. Tikriname pačiam baseine orą, jo temperatūrą, drėgmės rodiklius, viskas puiku. Šiuo metu įėjus į baseiną nieko nesijaučia. Klausiame žmonių – jokių nusiskundimų šiuo metu nėra“, – kalbėjo „Sveiko miesto“ veiklos plėtros vadovas.

Jis teigė, kad chloro kvapas dažnai juntamas, kai oro temperatūra žemesnė nei vandens, bet dabar tai nefiksuota. Todėl ieškoma toliau, tam kviečiami specialistai, stebima situacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius