Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 30

Filosofas Vytautas Radžvilas skelbs sprendimą dėl dalyvavimo EP rinkimuose

Filosofas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) profesorius Vytautas Radžvilas ketvirtadienį pranešė skelbsiantis savo sprendimą dėl dalyvavimo Europos Parlamento (EP) rinkimuose.
Vytautas Radžvilas
Vytautas Radžvilas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tądien 9 val. vyksiančios spaudos konferencijos metu jis taip pat žada apžvelgti Europos Sąjungos (ES) padėtį ir perspektyvas artėjančių EP rinkimų fone.

V.Radžvilas yra vienas iš Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narių, taip pat – Lietuvos liberalų sąjungos, sąjūdžio „Vilniaus forumas“ steigėjų. „Vilniaus forumui“ V.Radžvilas priklauso iki šiol.

Šių metų sausį kalbėdamas apie Jungtinės Karalystės išstojimą iš ES filosofas teigė, kad Sąjunga dabar yra gilioje krizėje, tikino, kad einama link ES žlugimo.

„Dabartinis ES projektas ne tik yra gilioje krizėje, bet ir yra miręs. Vyksta diskusija dėl ES raidos, tolimesnių integracijos scenarijų. Kai juos atidžiai klausai, nesunku suprasti, koks šitų scenarijų intelektualinis lygis. Tokius scenarijus gali parašyti ir pirmo kurso studentas. Kelių šimtų milijonų žmonių politinis darinys gali tik tiek. Tai ir yra pabaigos ženklas“, – teigė V.Radžvilas, kurio pranešimą citavo portalas Lrt.lt.

Tiesa, mokslininkas pridūrė, kad ES – Lietuvai gyvybiškai svarbi, o jos žlugimas, geopolitinio saugumo atžvilgiu, mūsų šaliai reikštų labai liūdną baigtį.

„Europos sąjunga kaip politinis darinys Lietuvai visais atžvilgiais yra gyvybiškai svarbus. Garsusis šūkis, kad nepriklausykime niekam, būkime absoliučiai neutralūs, yra savižudybės forma“, – dėstė profesorius.

Lietuvoje rinkimai į EP vyks gegužės 26 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius