Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 10

Finansų ministras: VMI vadovybė turės įvertinti situaciją dėl atstovo spaudai

Situaciją, kai Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atstovas spaudai Darius Buta apie žurnalistų paklausimus informavo „MG Baltic“ atstovus, turės įvertinti VMI vadovybė, sako finansų ministras Vilius Šapoka.
Vilius Šapoka ir Eugenijus Gentvilas
Vilius Šapoka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mokesčių inspekcijos vadovybė turės išsiaiškinti ir įvertinti šitą situaciją ir visas su tuo susijusias aplinkybes“, – BNS šeštadienį teigė V.Šapoka.

Naujienų agentūros žurnalistas penktadienio pavakare teiravosi D.Butos apie VMI atliekamą „MG Baltic“ patikrinimą ir galimus jo rezultatus. D.Buta atsakė negalįs suteikti jokios informacijos apie minėtą patikinimą. Praėjus 10 min. po šio žurnalisto ir VMI atstovo pokalbio, apie BNS paklausimą tapo žinoma koncerno atstovams. D.Buta vėliau patvirtino informavęs „MG Baltic“ atstovus apie BNS pasiteiravimą.

Valstybinė mokesčių inspekcija balandžio pradžioje pradėjo nuodugnų „Vilniaus prekybos“ grupės ir koncerno „MG Baltic“ įmonių ir akcininkų patikrinimą. Toks sprendimas priimtas, atsižvelgus į VMI darbo grupės, vertinusios ankstesnius jų veiklos tyrimus, pasiūlymą taikyti griežčiausią kontrolės formą – kompleksinius mokestinius patikrinimus.

Nauji patikrinimai pradėti jau po to, kai iš VMI viršininko pareigų sausį atleistas Dainoras Bradauskas, kaltintas tuo, kad „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui atskleisdavo informaciją apie VMI atliekamus mokestinius patikrinimus. D.Bradauskas minėtus kaltinimus neigia ir atleidimą yra apskundęs teismui.

Nauji patikrinimai apima ne tik jau tirtą, bet kur kas ilgesnę grupių veiklą. Taip, anot VMI, siekiama išsiaiškinti, ar šios grupės nenaudoja mokesčių vengimo schemų. Patikrinimus turėjo atlikti inspekcijos darbuotojai, kurie iki šiol nekontroliavo šių įmonių.

Tuomet VMI teigė, kad ankstesnių mokestinių tyrimų metu buvo vertinti tik kai kurie sandoriai, surinkta papildoma informacija, tačiau nebuvo kompleksiškai vertinta ir pasisakyta dėl mokestinių prievolių vykdymo visumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius