Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 06

Floristas M.Vasiliauskas: „Būsiu paprastas dizaineris, turintis saloną“ (nuotraukos)

Įvairiais rekordais išgarsėjęs floristas ir dizaineris Modestas Vasiliauskas atidarė savo vardo saloną. „Modesto Vasiliausko mados namai“ įsikūrė pačiame Kauno centre – Kęstučio ir I.Kanto gatvių kampe stovinčiame „Bokšte“.
Modestas Vasiliauskas
Modestas Vasiliauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Apie savo saloną svajojau visada. Ir tikrai žinojau: nesvarbu, kas bus – karai, krizės – saloną aš vis tiek turėsiu. Štai ir turiu“, – sakė kaunietis menininkas. Per dešimt metų, kai dirba su gėlėmis, 34 metų floristas yra sukūręs įvairiausių neįprastų kūrinių. Daugelis užregistruoti kaip Lietuvos rekordai.

Tiek rekordų, kiek aš esu pasiekęs, Lietuvoje beveik niekas neturi. Todėl pasakiau sau, kad užteks siekti bet ko. Sakė M.Vasiliauskas.

Originalių kompozicijų, kuriose panaudota augmenija, netrūks ir M.Vasiliausko mados namų atidaryme. Nuo pirmadienio ankstyvo ryto floristas-dizaineris kartu su pagalbininkais plušėjo ir puošė gėlėmis penkis limuzinus. Vienam jų, keliolikos metrų ilgio „Hummer“, papuošti bus panaudota apie 20 tūkst. lauko gėlių, rožių, lelijų ir hortenzijų žiedų. Visi papuošti limuzinai pirmadienį vakare važinės po miestą: tai, pasak M.Vasiliausko, bus jo dovana miestui. Nuo 16 val. miesto gyventojai laukiami ir menininko salone. Lankytojai galės apžiūrėti Modesto sesers, skulptorės Astos Vasiliauskaitės parodą iš akmens, bronzos, medžio, taip pat fotografo Manto Janavičiaus vestuvinių nuotraukų ekspoziciją.

Kolekcijai pritrūko pinigų

Iki šiol M.Vasiliauskas labiausiai buvo žinomas savo neįprastomis akcijomis ir rekordų siekimu. Tačiau ateityje kaunietis menininkas ketina tapti, kaip pats sakė, paprastu dizaineriu.

„Tam ir atidariau savo mados namus. Bet kokių rekordų man užteks: tiek, kiek jų pasiekiau aš, Lietuvoje turbūt niekas daugiau nepasiekė. Todėl dabar mano pagrindinė veikla bus rūbų kolekcijų kūrimas. Aišku, jei reikės kokiai akcijai originalios suknelės, aš sukursiu. Taip pat neatsižadu ir rekordų. Bet jie bus ne bet kokie – tikri rekordai“, – tikino M.Vasiliauskas. Jis apgailestavo, kad naujos išskirtinių rūvų kolekcijos negalėjo pristatyti mados namų atidarymo dieną. „Pritrūkau pinigų“, – neslėpė žinomas floristas. Tačiau tikino, kad  naujausius jo sukurtus rūbus bus galima pamatyti jau šį rudenį.

M.Vasiliausko teigimu, jo salone Kaune bus siuvamos išskirtinės suknelės pagal individualius užsakymus, pavyzdžiui, vestuvėms ar kitoms iškilmingoms progoms. Taip pat ketinama, kad šioje erdvėje nuolat veiks įvairios parodos, vyks kiti kultūros renginiai. Ambicingai nusiteikusio M.Vasiliausko tikslas – kad jo mados namai taptų žinome ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius