Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 07

FNTT neturi duomenų apie buvusio vadovo Kęstučio Jucevičiaus mestus įtarimus žurnalistui Tomui Dapkui

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) 15min nurodo neturinti duomenų apie Tarnybos žinioje esančiuose tyrimuose pareikštus įtarimus prezidentės Dalios Grybauskaitės ir kyšininkavimu įtariamo buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio susirašinėjimo skandale minimam žurnalistui Tomui Dapkui. Apie tai, kad toks tyrimas buvo, pareiškė buvęs FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius. T.Dapkus tai vadina šmeižtu.
Tomas Dapkus su žmona Natalija
Tomas Dapkus su žmona Natalija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kada nors įtartas neteisėtu praturtėjimu neigia ir pats T.Dapkus. Socialiniame tinkle „Facebook“ jis pranešė, kad kartą FNTT jo žmonos yra prašiusi pateikti finansinius dokumentus, tai esą ir buvo padaryta.

„Nei man, nei jai nėra jokių įtarimų. Žmonos buvo paprašyta pateikti finansinius dokumentus. Tai ir buvo padaryta. Viskas. Todėl šią TV3 publikaciją traktuoju kaip organizuotą šmeižtą prieš mane ir mano šeimą“, – rašė T.Dapkus.

Žurnalistas nurodė, kad žmona yra Ukrainos pilietė, keletą metų ji gyveno Lietuvoje pagal išduotą laikiną leidimą, kuris neleido jai dirbti, o migracijos įstatymai ją įpareigojo atsivežti pinigų pragyvenimui ir juos laikyti sąskaitoje.

„Tai ir buvo daroma. Vėliau, po mūsų santuokos, ji apsisprendė likti gyventi su manimi Lietuvoje, Ukrainoje vyko karas, regionas, iš kurio ji kilusi, buvo Rusijos taikiniu. Tiek ji, tiek jos šeima manė, kad Rusijai puolant, jie atvyktų čia. Dalis pinigų, gautų iš paveldėjimo, pervesti per bankus, dalis legaliai įvežta grynais (bankinės operacijos valiuta Ukrainoje buvo ribojamos). Visa tai laikyta sąskaitoje, yra pagrindžiama. Viskas paprastai pagrindžiama dokumentais. Mes neturime jokių turtų, jokio nekilnojamojo turto, jokių kitų pinigų, išskyrus tuos, kurie buvo ar yra oficialiai banko sąskaitoje“, – nurodė T.Dapkus.

Klausimų dėl T.Dapkaus ir jo žmonos finansų kilo dėl to, kad buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktorius Kęstutis Jucevičius apie esą Tarnybos vykdytą tyrimą papasakojo tv3.lt.

Portalui tv3.lt K.Jucevičius teigė esą FNTT tyrė schemą, pagal kurią T.Dapkaus žmona, naudodamasi bankomatu, įkeldavo dideles grynų pinigų sumas ir jas pervesdavo savo vyrui. Neaišku nei iš kur, nei kur keliavo šios sumos. Tačiau esą buvo įtariama, kad tokiu būdu T.Dapkaus sąskaitoje galėjo atsirasti 200–300 tūkst. eurų.

T.Dapkus nurodo, kad ketina apie neva reikštus įtarimus dėl neteisėto praturtėjimo prabilusį buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktorių Kęstutį Jucevičių apskųsti prokuratūrai dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

„Planuoju kreiptis į generalinį prokurorą, kad Kęstutis Jucevičius būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, nes viešai atskleidinėja duomenis dėl privačių žmonių operacijų, kurias jis sužinojo dėl savo tarnybos. Taip pat, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnyba, siekiant susidorojimo su jam neparankiu liudytoju“, – rašo žurnalistas.

T.Dapkus pastaruoju metu buvo minimas prezidentės D.Grybauskaitės ir E.Masiulio susirašinėjimo skandale. Viename iš laiškų, kurių autentiškumo prezidentė nepatvirtino, prezidentė esą rašo, kad T.Dapkus „kalba nesąmones“ apie kandidatą į generalinius prokurorus Evaldą Pašilį ir siūlo E.Masiuliui „perduoti linkėjimus“ televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius