Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 24

G.Nausėda į Turniškes dar nesikelia, bet rezidencijos apsodinimą gėlėmis jau nusipirko

Prezidentūra neseniai pasirinko gėlių sodinukų tiekėją ir želdinių tvarkytoją. Jis rūpinsis ne tik prezidentūros, bet ir prezidento rezidencijos Turniškėse aplinka. Anot prezidento Gitano Nausėdos atstovų, Turniškių gėlynai prižiūrimi net jei prezidentas ten negyvena, o jam įsikėlus, gali būti įrengti nauji želdynai.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prezidento kanceliarija prieš porą savaičių su įmone „Mano aplinka“ pasirašė sutartį, pagal kurią iki 2023 metų kanceliarija galėtų įsigyti sodininkystės paslaugų už 84 999 eurus. Tai – maksimali įmanoma suma, ji visa gali būti nepanaudota.

Sutartyje su tiekėju prezidentūra nurodė, kokių pageidauja sodinukų: 5 tūkst. raudonų ir 1 tūkst. rožinių begonijų, 6 tūkst. našlaičių, 500 įvairių pelargonijų, tulpių, rožių, viržių, dešimtys kitokių augalų.

Greta to įsigyta paslaugų: dirvos paruošimas įvairiems sezonams, nuolatinė augalų priežiūra, o taip pat – naujo, 100 kvadratinių metrų gėlyno, įrengimas.

Prezidentūros komunikacijos grupė 15min paaiškino, kad bendrovė prižiūrės prezidentūros bei prezidento rezidencijos Turniškėse aplinką.

Tačiau Prezidentas G.Nausėda Turniškių rezidencijoje negyvena.

Pirmoji pora buvo pareiškusi, kad rezidenciją reikia gerokai atnaujinti, remontui buvo numatyti 359 tūkst. eurų. Šiemet paklaustas, kada kelsis į Turniškes, G.Nausėda sakė, kad planus sujaukė koronavirusas.

Yra numatyta galimybė įrengti ir atnaujinti želdynus ten apsigyvenus prezidentui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitano Nausėdos namas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gitano Nausėdos namas

„Apie rezidenciją Turniškėse nauji želdynai nėra įrengiami, tačiau aplinka ten yra prižiūrima. O pasirašytoje sutartyje yra numatyta galimybė įrengti ir atnaujinti želdynus ten apsigyvenus prezidentui“, – teigiama Komunikacijos grupės atsakyme.

Anot jo, bendrovė prižiūrės Turniškėse ir prie prezidentūros esančius želdynus, keičiantis sezonams atnaujins ir tręš augalus.

„Sutartis pasirašyta vieneriems metams su galimybe ją du kartus pratęsti dar vieneriems metams. Per pirmuosius 12 mėnesių aplinkos priežiūros paslaugų gali būti perkama iki 28,3 tūkst. eurų. Šis pirkimas buvo organizuotas po to, kai šią vasarą pasibaigė anksčiau sudaryta analogiška sutartis“, – teigia prezidentūros atstovai.

Anot jų, preliminarus šia sutartimi prižiūrimas želdynų plotas yra 700 kvadratinių metrų.

Pagrindinis siekis Prezidentūros rūmų vidiniame kieme, parke bei Daukanto aikštėje – užtikrinti reprezentacinę funkciją valstybinių ceremonijų ir vizitų, taip pat kitų renginių metu: „Todėl čia įrengti želdynai yra keletą kartų per metus atnaujinami, juose pasodinant skirtingais metų laikais galinčius žydėti augalus: tulpes, begonijas, pelargonijas, našlaites bei kitus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius