-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 03

G.Nausėda Lenkijoje: reikia ruoštis uždaryti sieną su Baltarusija, jei situacija blogėtų

Lenkijoje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Vilnius, Varšuva ir Ryga turi būti pasiruošusios kartu uždaryti sieną su Baltarusija, jei dėl „Wagner“ samdinių saugumo situacija blogėtų.

„Turime dirbti kartu, turime ne tik imtis priemonių nacionaliniu mastu, bet turime turėti labai aiškius algoritmus, ką darysime, jei situacija taptų dar komplikuotesnė, įskaitant ir galimą sienos uždarymą su Baltarusija“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

„Bet tai turėtų būti daroma koordinuotu būdu tarp Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos“, – pridūrė jis, Suvalkų krašte susitikęs su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu.

VIDEO: G.Nausėda ir M.Morawieckis apie „Wagner“ vaidmenį ir Suvalkų koridoriaus saugumą

Lietuvos vadovas taip pat tvirtina, kad nepaisant planuojamo Švedijos prisijungimo prie NATO, vadinamasis Suvalkų koridorius išlieka Rusijos ir Baltarusijos provokacijos taikiniu.

„Kai kas diskutuoja, kad NATO viršūnių susitikime pasiektas susitarimas dėl būsimos Švedijos narystės keičia geopolitinę situaciją, o strateginė Suvalkų koridoriaus reikšmė mažėja. Aš tikrai nesutinku su tokiu požiūriu ir manau, kad Suvalkų koridorius lieka galimu tiek Rusijos, tiek Baltarusijos provokacijų taikiniu“, – kalbėjo G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius