-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 05

G.Nausėda įvertino S.Skvernelio žmonos įsidarbinimą „Orlen“: reikia vengti interesų konflikto regimybės

Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad premjero Sauliaus Skvernelio žmonos Silvijos sprendimą įsidarbinti koncernui „Orlen“ priklausančioje įmonėje, jei kam nors kiltų pagrįstų klausimų, turėtų vertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
Saulius Skvernelis ir Gitanas Nausėda
Saulius Skvernelis ir Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Politikai, pareigūnai bei tarnautojai, užimantys itin atsakingas pareigas, turėtų laikytis aukščiausių etikos bei skaidrumo standartų. Įskaitant būtinybę vengti bet kokio galimo privačiųjų bei viešųjų interesų konflikto ar net jų regimybės.

Viešųjų ir privačių interesų konfliktų klausimus sprendžia ir gerojo elgesio praktiką formuoja svarbi institucija – Vyriausioji tarnybinės etikos komisija. Tad jei kiltų pagrįstų klausimų, į juos turėtų atsakyti ši institucija“, – prezidento poziciją 15min perdavė G.Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Kaip skelbta 15min tyrimuose ir knygoje „Kabinetas 339“, S.Skvernelio Vyriausybė priėmė ne vieną sprendimą, naudingą naftos gigantui „Orlen Lietuva“. Be kita ko, šis koncernas iš valstybės gavo milijoninių užsakymų, kurių sąlygos prieš tai buvo pakeistos pagal šio koncerno pageidavimus. Po to „Orlen Lietuva“ finansiškai parėmė krepšinio klubus, valdomus S.Skvernelio aplinkos verslininkų.

O antradienį premjeras S.Skvernelis atnaujino savo privačių interesų deklaraciją nurodydamas, kad jo sutuoktinė S.Skvernelė pradėjo darbą lenkų koncernui „Orlen“ priklausančiame degalinių tinkle „Orlen Baltics retail“.

Iš pradžių premjero atstovai tvirtino, kad premjeras viską deklaravo ir daugiau nekomentuos nei žmonos einamų pareigų, nei įsidarbinimo aplinkybių.

Tačiau trečiadienį premjeras žurnalistams pranešė, kad žmona dirbti finansų analitike pradėjo dar sausį. Esą šį darbą ji pasirinko, nes jis ramesnis ir keliantis mažesnį interesų konfliktą nei ankstesnės jos pareigos banke „Swedbank“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius