Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 01

Prezidentas S.Gentvilo kandidatūrą vertina palankiai, bet reikės ir visuomenės palaikymo

Prezidentas Gitanas Nausėda palankiai vertina liberalo Simono Gentvilo pasirengimą eiti aplinkos ministro pareigas, tačiau dėl tinkamumo dar būtina įtikinti dalį visuomenės, sako šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

„Prezidento vertinimu, kandidatas yra profesiškai pasiruošęs eiti šias pareigas. Tačiau taip pat labai svarbu, kad jis turi įtikinti tą visuomenės dalį, kuri šiuo metu nėra patenkinta situacija aplinkos apsaugos srityje, kad jis būtų pasirengęs eiti šias pareigas“, – antradienį per spaudos konferenciją teigė A.Bubnelis.

Patarėjas tvirtino, kad antradienį per G.Nausėdos ir S.Gentvilo pokalbį „sutapo kandidato ir prezidento vertinimai dėl poreikio Lietuvoje įtvirtinti ambicingesnius klimato kaitos veiksnius“, taip pat dėl siekio, kad aplinkosauga ir dėmesys klimato kaitai „turi būti integruoti į visas gyvenimo sritis“.

Anot jo, aptarti ir konkretūs klausimai: Punios Šilo, Žuvinto rezervato problematika, Baltijos jūros krantų erozija.

Taip pat aptarti prioritetiniai darbai – valstybinės kontrolės stiprinimas, aplinkai nepalankių mokestinių lengvatų peržiūra, „Natūra 2000“ tinklo apsaugojimas, susitarimas dėl miškų ir saugotinų teritorijų apsaugos, būtinybės ieškoti su Žemės ūkio ministerija sprendimų „dėl tvarių ir aplinkai palankių ūkininkavimo praktikų“.

VIDEO: G.Nausėda susitiko su kandidatu į aplinkos ministrus S.Gentvilu – komentarai

Antradienį po G.Nausėdos susitikimo su paskirtąja premjere Ingrida Šimonyte jo atstovas spaudai A.Bubnelis pabrėžė, kad šalies vadovas turi abejonių dėl kai kurių kandidatų į ministrus. Konkrečių pavardžių prezidento atstovas neatskleidė, tačiau patikino, kad sutarta ieškoti kitų kandidatūrų. Pati I. Šimonytė teigia, kad dėl to bus sprendžiama prezidentui susitikus su visais pretendentais į ministrus.

Prezidentas jau susitiko su aštuoniais iš 14 kandidatų į ministrus.

VIDEO: I.Šimonytė susitiko su prezidentu G.Nausėda: komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius