-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 19

G.Nausėda su Šveicarijos parlamento vadove aptarė padėtį Baltarusijoje, bendradarbiavimą

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitikęs su Šveicarijos Nacionalinės tarybos pirmininke Isabelle Moret aptarė padėtį Baltarusijoje ir padėkojo šaliai už prisidėjimą prie Europos Sąjungos sankcijų Minsko režimui.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Prezidentūros pranešimo, per susitikimą su G.Nausėda išsakė nuogąstavimus, jog agresyvi Rusijos politika lieka esminiu veiksniu, neleidžiančiu Baltarusijai suvereniai priimti sprendimo dėl savosios ateities.

„Lietuva sveikina Šveicarijos sprendimą prisijungti prie Europos Sąjungos sankcijų aukščiausiems Baltarusijos pareigūnams ir savo ruožtu taip pat plečia nacionalines sankcijas. Lietuva kartu su Latvija ir Estija į sąrašą įtraukė dar 100 asmenų“, – teigiama pranešime.

G.Nausėda pabrėžė, kad „Baltarusijos likimą turėtų formuoti tik Baltarusijos žmonių valia“.

„Baltarusijos koordinavimo taryba yra esminė opozicijos institucija, galinti palaikyti dialogą, vedantį į naujus, demokratiškus rinkimus“, – teigė G.Nausėda.

Pasak Prezidentūros, su Šveicarijos parlamento vadove taip pat aptarti su Astravo atomine elektrine susiję klausimai, Lietuvos ir Šveicarijos dvišalio ekonominio bendradarbiavimo stiprinimas, kova su klimato kaita, koronaviruso sukeltos pasekmės.

„Prezidentas pabrėžė, kad abipusės perspektyvos nėra pilnai išnaudotos inovacijų ir ekonominio bendradarbiavimo srityse. Taip pat Lietuva ir Šveicarija vienodai mato kovos su klimato kaita svarbą ir, turint galvoje Šveicarijos patirtį žaliosios energetikos sektoriuje, anot prezidento, reikia dėti visas pastangas, kad būtų intensyviau bendradarbiaujama, siekiant ambicingų tikslų klimato kaitos srityje“, – teigiama pranešime.

Anot Prezidentūros, Lietuva imasi reikšmingų žingsnių kovojant su klimato kaita iki ketvirtadalio energijos gaudama iš atsinaujinančių šaltinių bei pritardama ES siekiui iki 2030 metų sumažinti anglies dvideginio išmetimą 55 proc., kartu užtikrinant ekonomikos ir pramonės konkurencingumą.

Šveicarijos parlamentas sudarytas dviejų rūmų – Nacionalinės tarybos su 200 deputatų ir Kantonų tarybos, ją sudaro po du žmones iš kiekvieno kantono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius