Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 20

Europarlamentaras Gabrielius Landsbergis: girdėjau – jaunas, ir dar lietuvis, ką ten nuveiksi?

Jauniausias Europos parlamento narys Gabrielius Landsbergis „Žinių radijo“ laidoje „Greiti pietūs“ teigia, kad būtina paneigti mitą, jog „mes maži, silpni, nieko negalime, kad mums neverta stengtis“.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šįkart greitai pietavome su jauniausiu Lietuvos europarlamentaru, konservatoriumi G.Landsbergiu, todėl turėjome progą jo paklausti, ko, jo manymu, trūksta mažai mūsų šaliai. Jaunasis europarlamentaras teigia, jog mažais savęs vadinti tikrai nereikia.

„Aš nemačiau nei vieno liuksemburgiečio, kuris būtų bent kiek nusiminęs dėl savo valstybės mažumo“, – sakė G.Landsbergis.

Europarlamentaro teigimu, kitų požiūris gali priklausyti nuo tavo darbų ir veiksmų. Viena rimčiausių Lietuvos gyventojų problemų – profesionalumo trūkumas.

„Ir man teko asmeniškai susidurti su šita situacija prieš važiuojant į Europos parlamentą, neva aš jaunas ir dar lietuvis, tai reiškia, ką ten nuveiksiu. Maždaug, pasisodink save į vazoną ir pastatyk į kampą“, – atviravo europarlamentaras.

„Mes matome jaunus profesionalus, grįžtančius iš užsienio, pradedančius verslus Lietuvoje. Aš manau, kad to profesionalumo gali būti daugiau, jo gali atsirasti ir politikoje. Matome to užuomazgas. Reikia daugiau žmonių, kurie su aiškia politine programa, atsiskaitymu, rodikliais ateitų. Valstybė turi orientuotis į tam tikras kryptis, kurios mums irgi padėtų tą pasididžiavimą savimi realizuoti į tam tikrus konkrečius darbus. Pritaikę patirtį, kurios aplinkui netrūksta, patys galime pradėti didžiuotis savo valstybe“, – įsitikinęs G.Landsbergis.

Laida „Greiti pietūs“ transliuojama ketvirtadieniais 12.10 val.

Visą laidos įrašą klausykite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius