-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 07

Garažų teritorijos Kėdainiuose virto pavojingais sąvartynais

Kėdainių Josvainių gatvėje esančiose garažų bendrijose – net aiktelėti priverčiantis vaizdas. Aplink konteinerius įvairiose vietose mėtosi krūvos padangų, negana to, čia kyla ir gaisrai. Kas atsikrato nereikalingomis padangomis?
Garažų masyvuose išmestos padangos kelia rimtą grėsmę
Garažų masyvuose išmestos padangos kelia rimtą grėsmę / www.rinkosaikste.lt nuotr.

Dešimtys padangų

Vos įvažiavus į garažų masyvą prie pirmųjų konteinerių mėtosi krūva padangų, automobilių stiklai, įvairios dalys.

Kiek pavažiavus – vėl tas pats. Čia padangų galima suskaičiuoti kelias dešimtis. Tai – specifinės pavojingos atliekos, kurias privaloma utilizuoti – nuvežti į tokias atliekas surenkančią aikštelę, kurių Kėdainiuose yra net dvi. Tačiau, panašu, kad kažkas to padaryti visai nesivargina, tad šios medžiagos ne tik kenkia gamtai, bet ir kelia pavojų žmonių turtui bei sveikatai.

Kad iki nelaimės – vienas žingsnis, buvo galima įsitikinti paskutinę vasaros dieną, kai kažkas padegė šias padangas, o tikšti dūmai bei liepsnos pavojingai artėjo prie žmonių turto.

Skubėjo gesinti

Tądien ugniagesiai skubėjo gesinti vienos šių degančių padangų krūvų. Buvo gautas pranešimas, kad dega sukrautos padangos.

1 m² plote degusios sukrautos šiukšlės ir padangos buvo užgesintos. Laimei, didesnės žalos išvengta. Tačiau ar visuomet ugniagesiai bus iškviesti laiku ir ar visuomet pavyks išvengti didesnių nuostolių?

Griežtai draudžiama

Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Andrius Eidimtas neslėpė, jog deginamos atliekos, tarp kurių yra ir padangos, yra išties nemenka problema.

„Teko ketvirtadienį skubėti gesinti atliekų į Josvainių g. 82 A esantį garažų masyvą.

Reikia pripažinti, kad Kėdainiuose dažnai dega konteineriai ar į krūvą sukrautos atliekos, nors deginti tokių atliekų negalima. To neleidžia ir aplinkosaugininkai, ir mes. Toks elgesys užtraukia baudą. Be to, padangomis išvis negalima atsikratyti kur papuola, jas būtina pristatyti utilizavimui“, – parėžė Kėdainių PGT viršininkas.

Vos įvažiavus į garažų masyvą prie pirmųjų konteinerių mėtosi krūva padangų, automobilių stiklai, įvairios dalys.

Negalima kurti net laužų

Viršininkas sako, kad žmonės turėtų nepamiršti, jog laužų deginti miesto teritorijoje išvis negalima, o kaime deginant laužus būtina laikytis saugaus atstumo nuo pastatų.

„Skubame ir į tokius iškvietimus. Pasitaiko iškvietimų apie degančius laužus, kurie yra labai arti pastatų. Tiksliau – per arti. Tad norėčiau žmones paraginti laikytis nustatytos tvarkos ir nelaimių išvengsime. Reikia būti supratingiems ir su ugnimi elgtis atsakingai“, – pabrėžė A.Eidimtas.

Paskęsime padangose?

Padangų keitimo sezonas dar neatėjo, o žmonės jomis jau atsikrato masiškai. Tai kas bus, kai vasarines padangas keisime į žiemines? Visi paskęsime pavojingame šiukšlyne?

Specialistai pataria, kad padangas reikėtų keisti ten, kur pirkote. Jas pardavusi įmonė komplektą turi priimti. Taip pat padangas galite nuvežti į atliekų saugojimo aikštelę ir ten jomis tvarkingai atsikratyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius