Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 11 /12:00

Generalinė miškų urėdija: generalinis urėdas Benjaminas Sakalauskas ir Seimo narys Bronius Bradauskas žvėris šaudė be pažeidimų

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis teigia, kad spalio mėnesį Tauragės rajone medžioję Seimo narys socialdemokratas Bronius Bradauskas bei generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas jokių įstatymų nepažeidė. Tai jam pranešė B.Sakalausko vadovaujama Generalinė miškų urėdija. Skandalą sukėlęs Seimo opozicijos atstovas Jurgis Razma nė nesirengia atsiprašyti.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / „Scanpix“ nuotr.

Tokį atsakymą ministerija gavo iš tos pačios Generalinės miškų urėdijos, kurios vadovas dalyvavo medžioklėje, ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD). Ministerija institucijų teiravosi, ar tos medžioklės metu buvo nustatyti aplinkos apsaugos įstatymų pažeidimai bei ar buvo sumokėta už paslaugas.

Nušovė, bet mokėti nereikėjo

Generalinė miškų urėdija, kurios vadovas B.Sakalauskas medžiojo kartu su B.Bradausku, ministerijai atsakė, kad komercinių medžioklės plotų Tauragės urėdijoje išvis nėra.

Tuo tarpu RAAD ministerijai pareiškė, kad medžioklėje pažeidimų nebuvo.

„Medžioklės metu buvo nušauti du gyvūnai. Jiems medžioti licencijos buvo tvarkingos. Pažeidimų ir finansinių įsipareigojimų nebuvo“, – RAAD atsakymą 15min.lt perdavė V.Mazuronis.

Primename, kad aplinkos ministras domėtis B.Bradausko medžiokle Tauragėje pradėjo po to, kai ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime į jį kreipėsi Seimo narys J.Razma ir klausė, ar V.Mazuroniui „žinoma apie vieno Seimo nario medžioklę spalio mėnesį Tauragės komerciniuose medžioklės plotuose, nušautą elnią ir nesumokėtus 15 tūkst. litų mokesčių“.

Paaiškėjo, kad J.Razma kalbėjo apie B.Bradausko medžioklę su būreliu „Sakalas“, kurioje buvo nušauti elnias ir briedis.

J.Razma neatsiprašys

Aplinkos ministerijai paskelbus, kad medžioklėje pažeidimų nebuvo, konservatorius J.Razma pripažino panašaus atsakymo ir tikėjęsis. Anot jo, tokius dalykus išsiaiškinti praėjus dviem mėnesiams po įvykio ministerijai beveik neįmanoma.

„Ministerijai po tiek laiko tikrai nėra paprasta viską išsiaiškinti labai tiksliai. Jei keli medžiotojai susitars, kad gyvūną nušovė tas, o ne kitas asmuo, tai miško medžiai turbūt nepaliudys, kaip ten buvo iš tikrųjų“, – kalbėjo J.Razma.

Anot jo, po ministerijos bandymo sužinoti tiesą šioje istorijoje galima dėti tašką, bet atsiprašyti už savo paklausimą konservatorius neketina.

„Mano buvo tik paklausimas. Viešai, per Vyriausybės valandą. Nemanau, kad už paklausimus derėtų atsiprašinėti. Be abejo, klausimą sugalvojau ne pats. Labai įtikinamus faktus gavau iš konkretaus man žinomo žmogaus. Manau, kad mano pareiga buvo paklausti“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius