Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 12 /20:42

17 įtariamųjų riaušių prie Seimo byloje paleidžiami į laisvę, 9 – už grotų

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė teigė, kad visiems 26 įtariamiesiems dėl riaušių organizavimo prie Seimo prašyta suėmimo, kadangi bijoma, jog jie bėgs ir slėpsis, o ikiteisminis tyrimas tik pradėtas. Vakare pranešta, kad penki įtariamieji suimti mėnesiui, du – po 14 parų ir dar du – po dešimt parų. 17 asmenų paleidžiami į laisvę.

„Trylikai nepaskirta jokia kardomoji priemonė, keturiems skirta intensyvi priežiūra“, – BNS sakė teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, ketvirtadienį nagrinėjo prokurorų prašymus suimti 26 įtariamuosius dėl riaušių prie Seimo Vilniuje sukėlimo, leido suimti devynis iš jų.

Penki įtariamieji suimti mėnesiui, du – po 14 parų ir dar du – po dešimt parų. Jie kaltinami išprovokavę riaušes ir per jas priešinęsi pareigūnams.

Keturiems įtariamiesiems skirta intensyvi priežiūra, jie turės dėvėti apykojes, laikytis dienotvarkės.

Likusiems, kuriems teismas neskyrė jokių kardomųjų priemonių, prokuratūra galės pati jas parinkti.

Pasak G.Vosyliūtės, buvo svarstomi prašymai suimti 19 vyrų ir 7 moteris. Nė viena iš moterų suimta nebuvo, tačiau kai kurioms taikyta intensyvi priežiūra.

Prokuratūra visus 26 įtariamuosius prašė suimti, teigdama, kad jie gali trukdyti tyrimui, bėgti, slėptis, daryti naujus nusikaltimus.

„Prokurorai kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo. Pagrindai, kuriais remiantis prokurorai prašė skirti griežčiausią kardomąją priemonę, buvo, kad įtariamieji gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokurorų ar teismo, gali daryti naujas nusikalstamas veikas ir trukdyti procesui.

Šiuos pagrindus prokurorai motyvavo tuo, kad tik pradėtas ikiteisminis tyrimas, tyrimas yra labai didelės apimties ir todėl prokurorai kreipėsi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo.

„Kalbant apie sulaikytų asmenų teistumus, norėčiau pasakyti, kad vienas asmuo šiame ikiteisminiame tyrime anksčiau jau buvo teistas 13 kartų, vienas asmuo 14 ir vienas asmuo 12 kartų.

Trys asmenys teisti po du kartus, taip pat vienam asmeniui pareikšti įtarimai dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose“, – kiek anksčiau teigė N.Grunskienė.

Generalinė prokurorė neslėpė, kad įtariamųjų gali daugėti vykdant ikiteisminį tyrimą, bet kol kas jų nėra: „Ateityje bus dirbama ir įtariamųjų ratas gali plėstis.“

Teisėjas Mindaugas Ražanskas kiek anksčiau teigė, kad prokuratūra prašė suimti dirbančią, anksčiau neteistą moterį, auginančią mažametį vaiką, nors „akivaizdu“, kad prokuratūros dokumentuose nurodomų šios motinos suėmimo pagrindų nebuvo: „Prokurorai, kreipėsi, aišku, dėl šios moters suėmimo, tačiau akivaizdu, kad teismas nematė pagrindo jos suimti.“

Generalinė prokurorė sakė, kad teismas priėmė tokį sprendimą, tačiau prokuroras manė kitaip: „Mes gerbiame teismo sprendimą. Prokuroras kreipėsi, manydamas, kad yra tie pagrindai, tačiau teismas priėmė kitokį sprendimą ir mes jį gerbiame.“

Visi 26 įtariamieji sulaikyti antradienio vakarą ir naktį prie Seimo, kur dieną vykęs mitingas paskui peraugo į riaušes. Per jas į pareigūnus ir Seimo rūmų link skriejo akmenys, petardos, susprogdintas sprogmuo, kuris sužalojo pareigūną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius