Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 27

Generalinis prokuroras prašo Seimo naikinti Kęstučio Pūko teisinę neliečiamybę

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis antradienį kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti Seimo narį Kęstutį Pūką baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo, teigiama pranešime spaudai.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

K.Pūkas BNS antradienį sakė neprieštarausiantis neliečiamybės panaikinimui, bet tikino esąs nekaltas.

Nesmagiai jaučiuosi, nes viskas neteisinga, nesu padaręs nei pažeidimų, nei žalos.

„Aš manau, kad kuo greičiau ištirs, tuo daugiau bus aiškumo“, – sakė K.Pūkas.

„Nesmagiai jaučiuosi, nes viskas neteisinga, nesu padaręs nei pažeidimų, nei žalos“, – teigė jis.

​Vilniaus apylinkės prokuratūra šių metų kovo 16-ąją pradėjo ikiteisminio tyrimo procesą dėl galimo Seimo nario seksualinio priekabiavimo gavus keturių galimai nukentėjusių asmenų pareiškimus ir netinkamo šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymo.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad šių metų pradžioje, kelių mėnesių laikotarpiu, K.Pūkas galimai seksualiai priekabiavo prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomų asmenų.

Anot Generalinės prokuratūros, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad nuo praėjusių metų pabaigos iki šių metų vasario mėnesio pradžios K.Pūkas, laikydamas teisėtai įsigytą šaunamąjį ginklą bei šaudmenis seife, esančiame jo darbo Seime patalpose, neužtikrino šio ginklo ir šaudmenų saugumo. Tuo galimai buvo pažeistos šaunamojo ginklo bei šaudmenų laikymo taisykles ir dėl to sudarytos sąlygas kitam asmeniui neteisėtai jais pasinaudoti.

Konstitucijoje, Baudžiamojo proceso kodekse bei Seimo statute nustatyta, kad Seimo nario asmuo neliečiamas, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Baudžiamojo proceso kodekse taip pat nustatyta, kad kitos procesinės prievartos priemonės šiam asmeniui taikomos tiek, kiek tai nedraudžiama pagal Lietuvos įstatymus ar tarptautinės teisės normas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas

Generalinė prokuratūra, vertindama aukščiau minėtas nuostatas, konstatuoja, kad tolesnis ikiteisminis tyrimas Seimo nario atžvilgiu negalimas negavus Seimo sutikimo patraukti šį asmenį baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Seimo nariai dėl galimo K.Pūko priekabiavimo jam yra inicijavę apkaltą. Šiame procese dabar laukiama Konstitucinio Teismo pozicijos.

K.Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal „Tvarkos ir teisingumo“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, priekabiaujant prie pagal tarnybą ar kitaip priklausomo asmens, siekiant seksualinio bendravimo ar pasitenkinimo vulgariais ar panašiais veiksmais, pasiūlymais ar užuominomis, gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas. Už turimo šaunamojo ginklo, šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų laikymo taisyklių pažeidimus ir sudarytas sąlygas kitam asmeniui neteisėtai jais pasinaudoti taip pat gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius