-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 15

Geroms iniciatyvoms koją kiša renginių organizavimo tvarka

Pažaislyje, Kauno marių paplūdimyje, šeštadienį prasidėjusi sveikatingumo akcija „Saugus ir sveikas poilsis prie vandens“ sulaukė vos keliolikos žmonių susidomėjimo. Tiek jų vėsią savaitgalio dieną tebuvo prie vandens.
Kauno marių paplūdimyje poilsiautojai galėjo nemokamai pasitikrinti savo svorį, ūgį ir kraujo spaudimą.
Kauno marių paplūdimyje poilsiautojai galėjo nemokamai pasitikrinti savo svorį, ūgį ir kraujo spaudimą. / Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro nuotr.

Akcijos rengėjai, Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro darbuotojai, neslėpė nusivylimo, bet tvirtino, kad renginiui negalėjo pasirinkti kitos datos.

„Akcijos vietą ir laiką su savivaldybe privalome suderinti prieš mėnesį. Tačiau kaip galima žinoti, kokie orai bus po keturių savaičių? Kai pasirinkome birželio vidurį, tikėjomės, kad tada jau tikrai bus šilta, todėl žmonių paplūdimyje netrūks. Tačiau klydome, todėl į palapinę kvietėme tuos kelis, kurie praeina pro šalį“, – sakė viena iš akcijos organizatorių, Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Alina Didžiokienė.

Akcijos rengėjai poilsiautojams dalino informacinius leidinius, kuriuose pateikiama statistika apie nelaimes vandenyje patyrusių lietuvių skaičių. Jis, palyginus su kitomis pasaulio šalimis, didžiulis.

Pavieniams poilsiautojams ji kartu su kolegėmis siūlė pasimatuoti svorį, kraujo spaudimą, ūgį, taip pat dalijo informacinius leidinius – lankstinukus ir knygas – apie saugų ir atsakingą poilsiavimą prie vandens. Ypač atidžiai specialistės kalbėjosi su prie palapinės atklydusiais moksleiviais. Nes jie, pasak visuomenės sveikatos specialisčių, potencialūs „drąsuoliai“, susižeidžiantys nardant.

Gąsdinanti statistika

„Apie saugų maudymąsi reikia kalbėti kuo jaunesniems žmonėms. Todėl dalį mūsų išleistų lankstinukų perdavėme mokykloms, kad padalintų moksleiviams prieš vasaros atostogas. Statistika negailestinga: kasmet Kauno medicinos universiteto klinikose gydoma apie 20 vyrų, susilaužiusių stuburą ar kitaip susižalojusių nardant. Palyginimui: Australijoje gyvena apie 20 mln. gyventojų, tačiau į ligonines dėl tokių traumų per metus patenka tik 5 žmonės. Skaudžiausia, kad Lietuvoje traumas patiria jauni vyrai“, - pasakojo A.Didžiokienė.

Į akcijos palapinę užklydusiems poilsiautojams specialistai priminė, kad pramogaujant reikėtų vengti vartoti alkoholį. Kalbintos specialistės neslėpė, kad tai – bene didžiausia problema. „Ir šiandien matėme paplūdimyje sėdinčią šeimą su vaikais. Tėvai buvo akivaizdžiai neblaivūs“, – apgailestavo  Visuomenės sveikatos biuro darbuotojos.

Akcija kartu su tvarkdariais

Pirmoji akcija „Saugus ir sveikas poilsis prie vandens“ Kauno marių paplūdimyje nebuvo vienintelė. Poilsiautojų specialistai lauks ir birželio 16-18 dienomis nuo 12 iki 15 val. Planuojama, kad vieną iš akcijos dienų kartu su Visuomenės sveikatos biuro darbuotojais paplūdimyje dirbs ir Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrio darbuotojai, turintys teisę įspėti arba bausti miesto taisyklių nesilaikančius gyventojus, pavyzdžiui, paplūdimyje šunis be pavadėlių ar antsnukių vedžiojančius kauniečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius