Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 15 /18:27

Giedrius Surplys stabdo narystę „valstiečių“ partijoje, R.Karbauskis sako, kad tai – „kūrybinės atostogos“

Parlamentaras Giedrius Surplys ketvirtadienį pranešė stabdantis narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS), tačiau motyvų, kodėl priėjo prie tokio sprendimo, vienas partijos lyderių neatskleidžia. Tuo metu partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad tai savotiškos „kūrybinės atostogos“.
Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nusprendžiau sustabdyti narystę LVŽS ir Šešėlinėje Vyriausybėje. Lieku dirbti LVŽS frakcijoje Seime ir Užsienio reikalų komitete“, – feisbuke rašė G.Surplys.

„Tai – sprendimas, kurį įvairiausiais pjūviais išnagrinėjau per vasarą ir aptariau su partijos ir frakcijos vadovais“, – pridūrė jis.

Pasak parlamentaro, „jokio konflikto ir jokio skandalo“ nėra.

„Tikiuosi, kad šis atvėsimas atvers langą naujam proveržiui ir galėsiu būti daug naudingesnis tiek Lietuvos politikai, tiek LVŽS. Nėra jokio konflikto ir jokio skandalo. Esu dėkingas LVŽS kolegoms ir bičiuliams už puikius iššūkių ir augimo pilnus 6,5 metų. Spaudžiu pauzę, po kurios tikiuosi pasiūlyti labai stiprių akordų“, – rašė G.Surplys.

„Atvirai, jaučiuosi tapęs savo knygos „Laimėti – ne nuodėmė“ įkaitu. Tiesiog, noriu būti originalas, o ne kopija ir daryti tai, kuo tikiu, ir taip, kaip tikiu. Noriu, kad oponentai ir žmonės išmoktų pirmiausia girdėti Giedriaus, o ne „valstiečio“ argumentus“, – tęsė jis.

Jis žada dabar atsiduoti „nacionalinės vienybės paieškoms“.

„Skirsiu laiko diskusijoms pagarbos dvasioje apie klausimus, kuriais daugelis esame itin įsiaudrinę. Bandysiu uoliau kilstelėti Lietuvos politikos kultūrą ir kokybę. Tęsiu konstruktyvų darbą ir konstruktyvią kritiką užsienio politikos srityje“, – teigė Seimo narys.

Visiems LVŽS kolegoms linkiu sėkmės jų veikloje ir savivaldos rinkimuose. Jeigu kur būsiu pakviestas į pagalbą ar talką, mielai sudalyvausiu“, – pridūrė jis.

„Kūrybinės atostogos“

Opozicinių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis 15min teigė, kad G.Surplio narystės stabdymas yra „kūrybinės atostogos“.

„Aš jam labai dėkingas už tą darbą, kurį jis darė. Tiesiog su juos mes tai vadinam kūrybinėmis atostogomis. Paprasčiausiai jis išsaugo visas teises į savo pozicijas partijoje, tiesiog dėl asmeninių problemų, reikalų jis šiek tiek tempą stabdo ir po to, aš tikiuosi, kad dar prieš Europos Parlamento rinkimus jis grįš“, – kalbėjo LVŽS pirmininkas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ramūnas Karbauskis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ramūnas Karbauskis

Jis patvirtino, kad nei konflikto, nei skandalo nėra.

„Mes labai draugiški. Aš jam šiandien padėkojau ir pasakiau: aš žinau, kad mes daug darbų padarysim. O dabar jis šiek tiek tempą pakeis. Jis toks filosofiškas, jautrus žmogus, jis rašo knygas. Manau, kad jis labai gerą sprendimą sau priėmė. Jis sustabdys savo tempą ir atitinkamai truputį apmąstys savo politines ambicijas, nes artėja pasirinkimai – eiti į EP ar neiti, tai kiekvienam politikui, kuris baigęs politologiją, tas klausimas kyla“, – pasakojo R.Karbauskis.

„Tai mes diskutavom su juo, kad reikia nuspręsti, ką toliau daryti, o jis tokio amžiaus, kad dar reikia apsispręsti, nes dar 10 metų ir tada po to kai ko daryti nebegali – kai kas jau bus per vėlu, tai jis turi apsispręsti dėl tų dalykų“, – pridūrė jis.

Jis toks filosofiškas, jautrus žmogus, jis rašo knygas. Manau, kad jis labai gerą sprendimą sau priėmė. Jis sustabdys savo tempą ir atitinkamai truputį apmąstys savo politines ambicijas, nes artėja pasirinkimai – eiti į EP ar neiti, tai kiekvienam politikui, kuris baigęs politologiją, tas klausimas kyla.

Ž.Gedvilos/A.Strumilos/15min nuotr./Giedrius Surplys, Ramūnas Karbauskis
Ž.Gedvilos/A.Strumilos/15min nuotr./Giedrius Surplys, Ramūnas Karbauskis

42-ejų plungiškis „valstiečių“ gretose yra nuo 2015 metų, į Seimą jis išrinktas Sūduvos šiaurinėje apygardoje.

S.Skvernelio Vyriausybėje jis dirbo žemės ūkio ministru, buvo vidaus reikalų viceministras, taip pat ir premjero patarėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius