Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 29 /18:48

Gimnazijos direktorius apie A.Kandroto sveikinimo kalbą abiturientams: suklydome

Socialiniuose tinkluose ketvirtadienį kilo audra dėl Kauno VDU „Rasos“ gimnazijoje vykusios abiturientų šventės, kurioje sveikinimo kalbą sakė ir vienas „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatorių Antanas Kandrotas, dar vadinamas Celofanu. Gimnazijos direktorius pripažįsta, kad pasirinkti kalbėtoją reikėjo atidžiau, tačiau pabrėžia, kad jo kalboje politinės temos nebuvo liečiamos. Į įvykį sureagavo ir Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, kurią tai „nustebino ir nuliūdino“.

„Be abejo, šiuo atveju mes suklydome, aš sutinku. Turbūt reikėjo pažiūrėti atidžiau. Kita vertus, ne visi žino, kas jis per asmenybė“, – 15min sakė „Rasos“ gimnazijos direktorius Artūras Sakalauskas.

Jo teigimu, A.Kandrotas kalbėtoju tapo tik dėl to, kad mokyklą šiemet pabaigė jo sūnus, o kalbėti turėjusi moteris paskutinėmis dienomis atsisakė tai daryti.

„Matote, jis, kaip kalbėtojas, atsirado paskutiniu metu. Pas mus viena klasė kažkuri, ten jau auklėtoja dalina tas užduotis, suranda kalbėtoją. Turėjo kalbėti kitas žmogus, tas žmogus atsisakė ir taip atsirado A.Kandrotas“, – aiškino direktorius.

Jis pabrėžė, kad prieštaringai vertinamo A.Kandroto kalboje politinės ar socialinės temos nebuvo paliestos – būtent tokį prašymą kalbėtojui buvo išsakęs ir mokyklos vadovas.

„Jo vertybės ir mano vertybės yra skirtingos, aš nepalaikau jo, kaip politiko, kaip aktyvisto, tai yra skirtingi dalykai“, – teigė A.Sakalauskas.

„Aš žinau, kad kilo labai didelis ažiotažas, bet aš nieko jau nepakeisiu. O cenzūra, sakykime, uždrausti dėl to, kad teistas, nežinau, ar aš galiu taip padaryti“, – svarstė jis.

Savo kalboje A.Kandrotas sveikino mokyklą baigusius dvyliktokus ir ragino juos siekti aukštojo mokslo, neemigruoti arba įgavus žinių ir patirties parvežti ją atgal į Lietuvą bei neprarasti ryšių su dabartiniais bendramoksliais.

„Visi, kas galite, bandykite studijuoti. Dar ir siūlyčiau, aišku, neemigruoti. Aišku, čia yra dvi medalio pusės – baigti mokslai užsienyje, grįžti čia ir atneštos žinios čia irgi sukurs labai didžiulę pridėtinę vertę jums patiems“, – sakė A.Kandrotas.

Jis taip pat pabrėžė tarpusavio ryšių svarbą.

„Nenutraukite ryšių, kuriuos turite dabar tarpusavyje (...) Tu niekada nežinai, kada turėsi kokių problemų, o galbūt tavo klasiokas yra advokatas. Didelė tikimybė, kad jis ne tik paims iš tavęs pinigus, o tau iš tikrųjų padės“, – teigė jis.

Ministrė: įvykis nustebino ir nuliūdino

Į įvykį Kauno VDU „Rasos“ gimnazijoje sureagavo iš Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Mane nustebino ir nuliūdino įvykis Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos abiturientų šventėje“, - savo feisbuko paskyroje rašė ministrė.

„Suteikti tokiam asmeniui sakyti sveikinimo žodį gyvenimo kelią besirenkantiems jaunuoliams, kas turėtų įkvėpti ir motyvuoti jaunuolius – daugiau nei nesusipratimas.

Tai neatsakingas poelgis prieš abiturientus ir jų tėvus bei visą švietimo bendruomenę“, - rašė J.Šiugždinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius