Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 11

Griežtinama rekomendacija dėl kelionių į Izraelį ir Palestiną

2023 metų spalio 7 dieną Hamas teroristinei grupuotei pradėjus teroristines atakas prieš Izraelį, įsiveržus į šalies teritoriją ir vykdant teroro aktus, Izraelis paskelbė karo padėtį, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.
„Swiss Air“ lėktuvas
„Swiss Air“ lėktuvas / Shutterstock nuotr.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja Lietuvos piliečiams nevykti į Izraelį ir Palestiną, o esantiems Izraelyje ar Palestinoje – imtis atsargumo priemonių (likti viešbutyje, namuose ar kitoje saugioje vietoje, nebūti prie langų, turėti būtiniausių atsargų).

Saugumo situacija šalyje kinta labai greitai, todėl būtina nuolat sekti informaciją ir būti budriems, vadovautis vietos valdžios patarimais.

Užsienio reikalų ministerija taip pat primygtinai rekomenduoja nevykti į tam tikras Izraelio ir Palestinos teritorijas. Šiuo metu ypač įtempta situacija yra pasienyje su Gazos ruožu, Jeruzalėje, Vakarų Krante, taip pat Izraelio šiaurėje esančiose Golano aukštumose bei pasienyje su Libanu, Jenino, Nabluso bei Hebrono regionuose Palestinoje.

Lietuvos piliečiams primygtinai rekomenduojama nevykti į Gazos ruožą.

Jeigu šiuo metu jau esate Izraelyje ar Palestinoje, būkite ypatingai budrūs, imkitės visų atsargumo priemonių, sekite oficialią Izraelio ar Palestinos institucijų informaciją, laikykitės vietos valdžios institucijų nurodymų, būtinai susižinokite artimiausios slėptuvės vietą.

Daug oro linijų/skrydžių kompanijų jau atšaukė skrydžius į/iš Izraelio, todėl susisiekimas su Izraeliu ir Palestina yra apribotas.

Jei šiuo metu esate Izraelyje arba Palestinoje ar vis tik ketinate ten keliauti, nedelsiant užsiregistruokite adresu, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti dėl konsulinės pagalbos.

Prireikus konsulinės pagalbos, prašome kreiptis į Lietuvos Respublikos ambasadą Izraelio Valstybėje el. p. amb.il@urm.lt, consul.il@urm.lt tel. +972 3 6958 685 arba Lietuvos ryšių biurą Palestinoje tel. +972 54 310 2751, el. pašto adresu office.ramallah@mfa.lt.

Taip pat primename, kad Lietuvos piliečiai dėl konsulinės informacijos gali kreiptis visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +37052362444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją, ministerijos pranešimus, esant krizinei situacijai užsienio šalyje: iOS, Android, bendra nuoroda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius