Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 16

„Grigeo Klaipėda“ vadovas: atskiro slapto vamzdžio tiesiai į Kuršių marias niekada nebuvo

Žodis prieš žodį – taip būtų galima apibūdinti Kuršių marias teršusios „Grigeo Klaipėda“ atstovų ir aplinkosaugininkų kalbas apie vamzdį, kuriuo į vandens telkinį keliavo teršalai. Aplinkos ministerijos (AM) atstovas Raimondas Sakalauskas šią savaitę pareiškė, kad teršalai keliavo specialiai tam sumontuotu vamzdžiu, tuo metu „Grigeo Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas 15min tikino, kad jokio slapto vamzdžio nebuvo.
Tomas Eikinas bendrovės „Grigeo Klaipėda“ vadovo pareigas eina tik antras mėnuo.
Tomas Eikinas bendrovės „Grigeo Klaipėda“ vadovo pareigas eina tik antras mėnuo. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Įmonių grupės „Grigeo“ stambiausias akcininkas Gintautas Pangonis praėjusią savaitę pareiškė, kad teršalai į marias esą tekėjo pro avarinį vamzdį, atsukant jo sklendę.

AM Aplinkos apsaugos politikos įgyvendinimo koordinavimo grupės vadovas R.Sakalauskas, dalyvaudamas Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje trečiadienį teigė, kad jokio avarinio vamzdžio nebuvo – įmonė tokio apskritai nebuvo deklaravusi.

„Tai yra raizgalynė vamzdžių ir paslėptas vienas vamzdis su sklende – tai yra joks ne avarinis išleistuvas“, – pabrėžė R.Sakalauskas.

Plačiau jo pasakojimą skaitykite čia.

„Grigeo Klaipėda“ vadovas T.Eikinas, atsakydamas į 15min klausimus, teigė, kad stebina Aplinkos ministerijos atstovo pozicija, kai viešai pateikiami kaltinimai, nebaigus prokuratūros vykdomo tyrimo ir nepriėmus oficialių išvadų.

„Manau, kad negalima daryti skubotų prielaidų, kol neįsigilinta į vamzdynų schemas ir valymo įrenginių veikimo principus. Avarinis vamzdis yra. Jis privalo būti montuojamas biologinio valymo įrenginiams, tokį patį vamzdį turi ir „Klaipėdos vanduo“. Atskiro slapto vamzdžio, einančio tiesiai į Kuršių marias, „Grigeo Klaipėda“ nėra ir niekada nebuvo“, – patikino jis.

Įmonės vadovo teigimu, bendrovės nuotekos po valymo proceso iš įmonės valymo įrenginių, esančių Dumpiuose, per 1 km ilgio nuotekų trasą patekdavo į „Klaipėdos vandens“ kolektorių, susiliedavo su jų išvalyto vandens srautu ir tuomet dar 10 km keliaudavo iki išleidimo vietos.

Ketvirtadienį „Grigeo Klaipėda“ paskelbė pirmines savo atlikto vidino tyrimo išvadas, kuriose tvirtinama, kad jokio slapto vamzdžio nebuvo.

R.Sakalauskas Antikorupcijos posėdyje pasakojo, kad įmonės požiūrį į aplinkosaugą iliustruoja tai, kad ji deklaravo, jog įsigijo kvapų mažinimo sistemą, tačiau paaiškėjo, kad tai – tik butaforija.

„Kai gyventojai sukviečiami parodyti, buvo įjungiama, tik išėjus už vartų – išjungiama. Mes kai tikrinome – niekas neveikia. Praktiškai požiūris toks“, – parlamentarams pasakojo ministerijos atstovas.

Reaguodamas į tai „Grigeo Klaipėda“ vadovas sakė, kad įmonės kvapų sistema, kol dirbo valymo įrenginiai – iki nuotekas nukreipiant į „Klaipėdos vandenų“ įrenginius, veikė puikiai.

„Kvapų neutralizavimo efektyvumas tuo metu buvo virš 95%. Tą galime įrodyti pateikiant duomenis iš nuolatinio monitoringo sistemos“, – 15min atsiųstame komentare teigė jis.

Kilus skandalui dėl į Kuršių marias bėgusių nuotekų, „Grigeo“ grupės prezidentas Gintautas Pangonis spaudos konferencijoje pareiškė to nežinojęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius