Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

Gripo epidemija atšaukta Klaipėdos, Plungės rajonų ir Rietavo savivaldybėse (papildyta 13.18 val.)

Lietuvoje mažėjant sergamumui gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI), šią savaitę gripo epidemija atšaukta Klaipėdos, Plungės rajonų ir Rietavo savivaldybėse. Praėjusią savaitę sergamumas siekė 66 susirgimo atvejus 10 tūkst. gyventojų, ankstesnę savaitę šis rodiklis buvo 86 atvejai.
Peršalimas
Peršalimas / Photos.com

Kaip teigiama Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos (VVSPT) pranešime, eepidemija šiuo metu paskelbta Klaipėdos, Kauno ir Šiaulių miestų, Prienų, Raseinių, Joniškio, Mažeikių, Kupiškio, Rokiškio ir Jurbarko rajonų, Marijampolės, Kalvarijos ir Kazlų Rūdos savivaldybėse.

Praėjusią savaitę epidemiją atšaukė Kauno, Kėdainių ir Varėnos rajonų bei Panevėžio miesto savivaldybės. Visuomenės sveikatos centrai tai rekomendavo padaryti ir Joniškio rajono, Šiaulių miesto, Klaipėdos miesto bei rajono savivaldybėms.

Praėjusią savaitę epidemiją atšaukė Kauno, Kėdainių ir Varėnos rajonų bei Panevėžio miesto savivaldybės. Visuomenės sveikatos centrai tai rekomendavo padaryti Joniškio ir Prienų rajonų, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių miestų savivaldybėms.

Didžiojoje dalyje savivaldybių sergamumas mažėja, bet dar yra ir tokių, kur sergančiųjų užregistruota daugiau nei ankstesnę savaitę. Tai Molėtų, Anykščių, Pagėgių, Šiaulių, Kupiškio rajonų ir kelios kitos savivaldybės.

Daugiausia sergančiųjų per savaitę užregistruota Marijampolės apskrityje – 85 atvejai 10 tūkst. gyventojų. Mažiausiai gyventojų į medikus dėl gripo ir ŪVKTI kreipėsi Klaipėdos apskrityje – 30 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Šiuo metu Lietuvoje yra trys savivaldybės, kuriose sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis didesnis nei 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, – tai Visagino miestas, Jurbarko rajonas ir Marijampolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius