Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 01

Gripo epidemiją skelbia 14 savivaldybių

Praėjusią savaitę sergamumui gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje pasiekus epideminį lygį, gripo epidemiją jau skelbia 14 savivaldybių.
Peršalimas
Peršalimas / Photos.com

Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos (VVSPT) duomenimis, epidemiją yra paskelbusios 11 savivaldybių: Prienų rajono, Kauno miesto, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kėdainių rajono, Marijampolės, Šiaulių miesto, Panevėžio miesto, Kalvarijos, Kazlų Rūdos ir Raseinių rajono. Dar keturioms savivaldybėms rekomenduojama tai padaryti.

Praėjusią savaitę Lietuvoje 10 tūkst. gyventojų teko 100 sergančiųjų. Palyginti su ankstesne savaite, sergamumas nesmarkiai išaugo, skelbia Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba (VVSPT).

Daugiausiai sergančiųjų per savaitę užregistruota Klaipėdos apskrityje – čia 10 tūkst. gyventojų teko 131 ligos atvejai. Mažiausiai gyventojų į medikus dėl gripo ir ŪVKTI kreipėsi Utenos (75 iš 10 tūkst.) ir Alytaus (80 iš 10 tūkst.) apskrityse.

Pasak VVSPT, savivaldybėse sergamumas labai nevienodas – rodiklis svyruoja nuo 23 iš 10 tūkst. gyventojų Pagėgių savivaldybėje iki 204 Kazlų Rūdos savivaldybėje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius