Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 23

„Grožio chirurgija“ bylinėjasi su Valstybine duomenų inspekcija dėl duomenų tvarkymo

Nuo klientų asmens duomenų vagystės nukentėjusi klinika „Grožio chirurgija“ nesutinka su Valstybinės duomenų inspekcijos nustatytais pažeidimais tvarkant asmens duomenis ir siekia, kad teismas panaikintų inspekcijos sprendimą.
Vakaro akimirka
„Grožio chirurgija“ bylinėjasi su Valstybine duomenų inspekcija dėl duomenų tvarkymo / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Jie ginčija teisme inspekcijos nurodymą dėl asmens duomenų tvarkymo. Jie teigia, kad tas nurodymas yra neteisėtas ir nepagrįstas bei prašo panaikinti (nurodymą – BNS)“, – BNS sakė bylą nagrinėjančio Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Klinikos skundas nagrinėjamas uždaruose teismo posėdžiuose, todėl detalesni duomenys apie tai, su kokiais pažeidimais nesutinka klinika, yra neskelbiami.

Sprendimą teismas skelbs lapkričio 13 dieną.

Tyrimą dėl asmens duomenų vagystės iš klinikos atlikę teisėsaugos pareigūnai rugsėjį nustatė ir sulaikė tris įtariamuosius, dviem iš jų buvo skirtas suėmimas. Jie įtariami pagrobę daugiau kaip 22 tūkst. asmenų duomenis: vardus, pavardes, asmens kodus, prieš ir po operacijos darytas nuotraukas. Policija skelbė, kad įtariamieji yra 31, 32 ir 33 metų. Vyrai anksčiau policijai nebuvo žinomi.

Įtariamieji už pavogtų duomenų neviešinimą reikalavo pinigų iš Lietuvos ir užsienio piliečių. Manoma, kad įtariamiesiems pinigus sumokėjo šimtai nukentėjusių asmenų.

Kai kurie nukentėję asmenys, patyrę stiprius neigiamus išgyvenimus dėl paviešintų duomenų ar sumokėję išpirkas už savo nuotraukas, reikalaudami kompensacijų padavė į teismą „Grožio chirurgijos“ kliniką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius