-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 14

Į generalinę prokuratūrą kreiptasi siekiant išsiaiškinti kiaulių maro pasireiškimo priežastis

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), siekdama išsiaiškinti kiaulių maro pasireiškimo priežastis Panevėžio r. įsikūrusios UAB „Pasodėlė“ veislinėje kiaulių fermoje, kreipėsi į Lietuvos generalinę prokuratūrą. Kadangi šiuo metu atliekamas tyrimas, bendrovės atstovai kol kas jokių šios ligos paplitimo versijų nekomentuoja.
Kiaulės
Kiaulės / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip teigia VMVT direktorius prof. Kazimieras Lukauskas, į generalinę prokuratūra kreiptasi dėl to, jog neatmetama, kad ligos užkrato šaltinis - žmogiškasis faktorius. „Į generalinę prokuratūrą kreiptasi su prašymu padėti išsiaiškinti, ar šio tipo užkratas, kurio atvejų Europoje nebuvo nustatyta 9 m., UAB „Pasodėlė“ priklausančiose veislinėse fermose nebuvo paskleistas tyčia“, - sakė K. Lukauskis.

Ankščiau žiniasklaidoje skelbta informacija, neva VMVT kreipsis į prokuratūrą dėl to, kad bendrovės „Pasodėlė“ atstovai laiku nepranešė apie užkrato paplitimo faktą yra neatitinkanti tikrovės.

Šiuo metu VMVT atliekami visų kiaulių bandų kraujo tyrimai, siekiant išsiaiškinti bandų sveikatos būklę. Tyrimus planuojama baigti šios savaitės viduryje, tačiau, VMVT atstovų teigimu, iki šiandien gauti rezultatai rodo, jog Lietuvoje auginamos sveikos kiaulės.

UAB „Pasodėlė“ fermoje imtasi visų priemonių kiaulių maro židinio likvidavimui - sunaikintos ir utilizuotos visos ten buvusios 445 kiaulės, sunaikinti pašarai, nukenksmintos srutos, ferma dezinfekuota ir dabar stebima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius