Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 22

Į Jūros šventę įplaukė ir lietuvių kurtas plaukiantis namas: koks jis?

Su „Dangės flotilės“ laivais į Danę įplaukė ir unikalus, lietuvių įmonės kurtas laivas-namas. Į Klaipėdą plaukiojantis namas atplaukė iš Drevernos uosto, kur sėkmingai peržiemojo. Smalsuoliai, dairosi ne tik pro namelio langus, bet ir klausinėja, kiek jis kainuotų ir nepatiki, kad visas jis – nuo idėjos iki rakto kurtas lietuvių.
Per Jūros šventę į Danę įplaukė ir lietuvių sukurtas laivas-namas.
Per Jūros šventę į Danę įplaukė ir lietuvių sukurtas laivas-namas. / Artūro Aušros nuotr.

„Išeikime iš kranto į vandenį, mėgaukimės tuo, ką turime. Juk turime begales vandens“, - teigė bendrovės „Twin Boats“, priklausančios „Sigmaris Group“ kompanijai, vadovas Jonas Bičkus.

Lietuvių įmonė „Twin Boats“, praėjusiais metais į vandenį nuleidusi beveik 14 tonų sveriantį namelį, šiuo metu turi du pavyzdžius: 20 ir 30 kvadratinių metrų ploto. Mažesnysis išsiskiria tuo, kad jo denyje, po atviru dangumi, suprojektuota sūkurinė vonia.

Artūro Aušros nuotr./Iš laivo-namo atsiveria visa panorama
Artūro Aušros nuotr./Iš laivo-namo atsiveria visa panorama

Tačiau idėja brandinta ilgiau – dar apie metus. Prie šio sumanymo dirbo „Sigmaris Group“ inžinieriai, kartu jie kūrė ir interjerą. Namelio viduje vyrauja natūrali mediena, bei stiklas. Siekiama, kad keliautojai galėtų kuo labiau mėgautis gamtos vaizdais.

Per Jūros šventę į Klaipėdą įplaukė „Butterfly“ pramintas namelis – jo stogo reljefas primena drugelį. Šis plaukiojantis namelis yra didesnis. Jo plotas – 30 kvadratinių metrų. Ir, kaip pažymi „Twin Boats“ vadovas, pastatytas iš perdirbamų medžiagų.

Laivas gali plaukti 10 km per valandą greičiu.

Konstrukcijoms gaminti naudojama unikali technologija, kuri buvo testuojama ir tobulinama daugelį metų, o sudedamoji dalis – polipropileno-kopolimeras savo savybėmis lenkia aliuminį ir polietileną.
Praėjusią liepą į vandenį nuleistas namelis ir išžiemojo vandeny.

Artūro Aušros nuotr./Bendrovės vadovas Jonas Bičkus
Artūro Aušros nuotr./Bendrovės vadovas Jonas Bičkus

Jam nepakenkė ir šaltis, ledas, stiprus vėjas. Namas gali būti šildomas dujomis, todėl gyventi jame galima visus metus. Pigesnių analogų, kuriems naudojamas ir plastikas, anot J.Bičkaus, rinkoje netrūksta, tačiau lietuvių kūrinys išsiskiria kokybe.

„Tai reikia tiesiog pabandyti – gyvenimą ant vandens, kai gali tiesiog nuplaukti vis į kitą vietą ir vieną naktį miegoti Nidoje, kitą Klaipėdoje ar Drevernoje“, - pastebėjo J.Bičkus. Tiesa, pabandyti gyvenimo ant vandens ypatumus iš tiesų jau galima ir nenusipirkus namelio – per nuomos platformas.

Artūro Aušros nuotr./Laivas į Danę atplaukė iš Drevernos
Artūro Aušros nuotr./Laivas į Danę atplaukė iš Drevernos

Neslepiama ir namelių kaina. Didesnis – kainuoja apie 160 tūkst. eurų, mažesnysis – 120 tūkst. eurų. „Kaip namelis užmiestyje, bet vis su kitokiu vaizdu“, - pastebėjo bendrovės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius