-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 06

Į Kauno paplūdimius plūstelėję poilsiautojai nebenori tingaus poilsio – jiems reikia aktyvių pramogų

Savaitgalį žadamas puikus oras kauniečiams suteiks ilgai lauktą galimybę pasimėgauti saule miesto maudyklėse, kurių šiemet bus daugiau. Prie trijų oficialių miesto paplūdimių Kauno mariose ir Lampėdžiuose, prisijungė ir Panemunės paplūdimys. Tarpukariu čia atvykdavo pailsėti pats prezidentas Antanas Smetona, poilsiautojų jame nestigdavo ir iki šiol.
Kauno paplūdimiai
Kauno marių paplūdimyje ilsisi jaunimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Trys miesto paplūdimiai sezoną jau pradėjo – kaip ir kasmet jie „atidaromi“ birželio 1-ąją. Ypatingų naujienų šiemet nėra, tačiau viskas, ko reikia, bus: budės gelbėtojai, medikai, aplinka sutvarkyta ir laukia poilsiautojų“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Panemunės paplūdimys, kuris ir iki šiol buvo gausiai lankomas kauniečių, oficialiu miesto paplūdimiu taps nuo liepos. Iki to laiko planuojama užbaigti visus likusius darbus ir sutvarkyti biurokratinius formalumus.

Šią vasarą poilsiautojai Panemunės paplūdimyje galės žaisti krepšinį, tinklinį – įrengtos jiems skirta aikštelė. Taip pat pastatytas lauko dušas, tualetai, pavėsinės, suoliukai, persirengimo kabinos.

„Beveik viskas baigta – liko tik tokios detalės, kaip pavėsinių stogeliai. Tačiau turime sutvarkyti formalumus – tai užtruks. Tad gelbėtojai jame pradės dirbti tik nuo liepos“, – sakė A.Pakalniškis.

Panemunės paplūdimys – vienas seniausių mieste. Tarpukariu jame mėgo ilsėtis tuometinis Lietuvos prezidentas Antanas Smetona ir kiti mieste gyvenę politikai, inteligentai.

Prieš kelerius metus čia įrengti lauko treniruokliai bei pastatyta laikinoji pirtis sugrąžino kauniečius į šią patrauklią erdvę – žmonėms patiko laiką leisti greta Nemuno ir Panemunės šilo.

Šią vasarą poilsiautojai Panemunės paplūdimyje galės žaisti krepšinį, tinklinį – įrengtos jiems skirta aikštelė. Taip pat pastatytas lauko dušas, tualetai, pavėsinės, suoliukai, persirengimo kabinos. Be to, specialistai iki rudens reguliariai tirs šios maudyklės vandens būklę.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Panemunės paplūdimys
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Panemunės paplūdimys

Panemunės paplūdimyje pastatytas ir prekybos paviljonas, kuriame, planuojama, vyks prekyba paplūdimiui skirtomis prekėmis. Kol kas nuomininkų dar nėra, tačiau dalyje jo įsikurs ne tik verslininkai, bet ir gelbėtojai ir medikai.

„Pradės veikti paplūdimys, tada gal atsiras ir nuomininkai. Kituose paplūdimiuose verslininkų jau dabar netrūksta“, – sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Pamėgo civilizuotą poilsį ant gultų

Naujasis paplūdimys taps rimtu konkurentu Lampėdžiams, kurie jau keletą metų stengiasi poilsiautojams pasiūlyti daugiau nei tik tingų gulėjimą ant smėlio, maudynes, tualetą ir užkandžius kavinėje.

Saulėtą dieną 100 gultų nelikdavo iki vidurdienio. Skėčiai nuo saulės taip pat būdavo išgraibstomi.

Pasak Lampėdžių kempingą ir šalia jo esantį Lampėdžių paplūdimį administruojančios įmonės „Turto Centras“ direktorės Jurgitos Žabaliūnienės, paplūdimyje kauniečių netrūko jau gegužę. Tačiau dabar jų dar daugiau – žmonės išsiilgę šilumos ir maudynių, tad, vos tik oras geras, plūsta į Lampėdžius.

VIDEO: Pirmas vasaros savaitgalis Kauno marių paplūdimyje

Pernai poilsiautojams pasiūlę nuomotis gultus verslininkai tikino supratę, kad lietuviai mėgsta ilsėtis civilizuotai – saulėtą dieną 100 gultų nelikdavo iki vidurdienio.

„Dėl kelių skėčių, kuriuos turėjome, žmonės net mušdavosi. Todėl šiemet planuojame jų įsigyti daugiau – ateina šeimos su vaikais, jiems patogu turėti pavėsį“, – sakė J.Žabaliūnienė. Išsinuomoti gultą visai dienai galima už 2 eurus (pernai kaina buvo 7 litai). Skėčiai kol kas dalinami nemokamai.

Mėgsta laiką leisti aktyviai

Nenorintys tingiai drybsoti paplūdimyje, Lampėdžiuose vėl turės galimybę išsinuomoti baidares ir kanojas. Be jų šiemet siūloma plaukioti ir valtimis bei vandens dviračiais. Pastarieji – ypač populiarūs: net ir apniukusią dieną Lampėdžių karjere galima išvysti plaukiojančius poilsiautojus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno paplūdimiai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno paplūdimiai

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaunas laukia aktyvių ir išlaidžių turistų – jiems šį sezoną paruošta daugybė pramogų ant vandens

Vandens transporto nuomos kaina svyruoja nuo 3 iki 5 eurų valandai – pigiausios baidarės, brangiausi – vandens dviračiai. Tiesa, bet kurią jų galima išsinuomoti ir trumpesniam laikui, pavyzdžiui, pusvalandžiui.

Nors savaitgalį vandens temperatūra miesto paplūdimiuose nebuvo didelė, besimaudančių netrūko. Kauno miesto savivaldybės duomenimis, Kauno marių ir Lampėdžių paplūdimiuose vandens kokybė atitinka visus reikalavimus.

Kaip įprasta, šie tyrimai bus atliekami iki rudens, kas dvi savaites, o jų duomenis galima rasti miesto savivaldybės interneto puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius