-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunas laukia aktyvių ir išlaidžių turistų – jiems šį sezoną paruošta daugybė pramogų ant vandens

Turizmo sezoną pradedantis Kaunas šiemet laukia vandens pramogas mėgstančių turistų. Viena iš naujienų – pernai rudenį Lampėdžiuose atidarytas vandenlenčių parkas, kuriame įrengta viena ilgiausių, 287 metrų, trasų Europoje.
Irklentė
Lampėdžiuose šią vasarą bus galima išsinuomoti irklentes. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Aktyviai leisti laiką mėgstantys keliautojai ir patys kauniečiai Lampėdžiuose ras ir kitų vandens pramogų – irklentes, baidares, irklines valtis bei kiek pamirštus vandens dviračius. Tiesa, kai kurių pramogų kainos gerokai patuštins kišenes.

„Ant lentos“ pastatys net nemokančius plaukti

„Visi turistai nori kažko „-iausio“ – geriausio, didžiausio, gražiausio. Lampėdžių vandenlenčių parkas su viena ilgiausių Europoje trasų toks ir yra. Be to, šalia yra naujas „Uno“ parkas, siūlantis ekstremalias pramogas, kurių viena – Drambliaskrydis – apskritai unikali.

Atvažiavęs į Lampėdžius galėsi praleisti visą dieną neišeidamas niekur – pramogaudamas, besimaudydamas, degindamasis, eidamas į pirtį ir valgydamas“, – sakė Sigitas Sidaravičius, Kauno regiono turizmo informacijos centro (KRTIC) direktorius.

Lampėdžių vandenlenčių parkas – 13-asis Lietuvoje, tokie parkai labai populiarūs ir kaimyninėse šalyse, pavyzdžiui, Lenkijoje. 

Tačiau pernai rugsėjį Kaune įrengto naujo parko atstovai neabejoja, kad klientų turės, nors pramoga nėra pigi: už 20–30 minučių „nusileidimą“ į ežerą ir plaukimą vienas asmuo sumokės 15 eurų (kaina tokia pati ir vaikui, ir suaugusiajam). Hidrokostiumas ir vandenlentė papildomai kainuoja 8 eurus.

VIDEO: Lampėdžio ežeras ir jo paplūdimys Kaune

Tiesa, nemaža dalis vandens pramogų mėgėjų šį inventorių turi, tad nuomotis jiems nebereikia. Pastarieji nuo vasaros vidurio ras papildomų privalumų – trasos viduryje ketinama įrengti trampliną.

„Pramoga universali ir saugi – tinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Jauniausias klientas buvo 3-metė mergaitė, o vyriausias – 76 metų. Išbandyti vandenlentes gali net ir nemokantys plaukti – jiems duodamos liemenės, dėvimas šalmas.

Pernai nebuvo nė vieno, kuris po 10 min. nestovėtų „ant lentos“. Pats sportas aktyvus – dirba visi kūno raumenys, tad valandos šeimai per akis“, – tikino vienas iš vandenlenčių parko Kaune įkūrėjų Viktoras Kibas.

Pašnekovas neabejojo, kad didžioji dalis klientų bus lietuviai, nes vandenlenčių sportas šiuo metu – ant bangos. „Jau kuriasi entuziastų bendruomenės, vandenlentėmis domisi daug jaunimo“, – sakė V.Kibas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paplūdimys
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lampėdžių paplūdimys

Vieniems reikia pramogų, kitiems – tik ramybės

Nors turizmo sezonas tik prasidėjo, turistų Kaune jau yra. Pirmieji keliautojai iš Suomijos kempinge „Camp Inn“ nakvojo gegužės pradžioje.

Pernai gegužę–spalį Lampėdžiuose esančiame kempinge lankėsi 3062 turistai. Daugiausia iš Vokietijos (31,7 proc.) ir Suomijos (24,8 proc.).

„Paprastai iki birželio vidurio atvažiuoja turistai, kurie neužsibūna – pernakvoja ir keliauja toliau į Pietų Europą. Kai oras pagerėja, kempinge turistai pabūna dieną ar dvi, per kurias apžiūri miestą, išbando kai kurias pramogas“, – sakė Lampėdžiuose įkurto kempingo akcininkas Linas Žabaliūnas.

Anot šio kempingo direktorės Jurgitos Žabaliūnienės, kai kuriuos užsieniečius stebina, kad į paplūdimį galima patekti nemokamai – jie įpratę, jog paplūdimiai privatūs.

Vis dėlto ne visiems turistams reikia ežero pašonėje. Pavyzdžiui, vokiečiai, suomiai tenori ramybės ir švaros – jiems visiškai nereikia maudynių ar vandens pramogų. Kitokie yra britai, kurie mielai išbando visas paslaugas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lampėdžių paplūdimys
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lampėdžių paplūdimys

Turistai iš Didžiosios Britanijos – labai laukiami ne tik Lampėdžiuose. Pastaraisiais metais jų skaičius Kaune augo, tačiau tikimasi pritraukti dar daugiau.

„Ruošiamės aktyvinti rinkodarą Anglijoje. Su Londonu Kaunas sujungtas tiesioginiais skrydžiais, tad turistams labai patogu mus pasiekti. Ne paslaptis, kad britų turistai išlaidūs, o tai miestui labai gerai“, – sakė S.Sidaravičius. Tai patvirtina ir neseniai Valstybinio turizmo departamento atliktas tyrimas, kuris atskleidė, jog iš Lietuvą aplankančių turistų išlaidžiausi yra britai, rusai ir vokiečiai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dar neprasidėjus laivybos sezonui lietuviai šluoja bilietus į pramoginius plaukiojimus laivais

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Sezono pristatymas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./S.Sidaravičius (dešinėje)
ir Kauno policijos atstovas Artūras Jusas turizmo sezono
pristatyme.

Kauną dažniausiai lankančių turistų penketukas nuo 2000-ųjų yra panašus. „Numeris vienas – vokiečiai. Toliau rusai, latviai, o pastaraisiais metais – prancūzai ir italai. Visų jų poreikiai skiriasi: kai turėjome didesnius suomių srautus, pastebėjome, kad jie ieško aktyvaus poilsio.

Atvažiuojantys su nameliais ant ratų paprastai turi savo dviračius – jais patogiai pasiekia miesto centrą. Kas atvyksta pirmą kartą, nori klasikinių ekskursijų – senamiestis, Pažaislis.

Dar kitokia grupė yra verslo kelionių turistai – jiems įdomios naktinės pramogos. Kaunas gali pasiūlyti ir tai – net vilniečiai pas mus važiuoja savaitgaliais pašėlti. Jau turime kokybiškų restoranų, naktinių klubų, be to, jie sutelkti vienoje vietoje – kas irgi labai patinka turistams“, – tikino S.Sidaravičius.  

Šį savaitgalį sezono atidarymo proga kauniečiai ir miesto svečiai turės progą išbandyti senas ir naujas vandens pramogas su nuolaidomis. Lampėdžiuose esantis vandens sporto ir pramogų parkas gegužės 9-10 dienomis skelbia atvirų durų dienas. Nuolaidas savo paslaugoms taikys: 

12.00-15.00 val. Kaunas Camp Inn

12.00-14.00 val. Wake Up Kaunas 

12.00-14.00 val. Irklentės (paslaugų pristatymas).

14.30-16.30 val. „Uno park“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius