Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 03

Į kovą su sniego pusnimis stoja patys klaipėdiečiai

Pastarosiomis dienomis intensyviai kritęs sniegas visiškai užvertė uostamiesčio kiemus – daugelis jų tapo sunkiai įvažiuojami. Kovoti su sniegu ne viename kieme ėmėsi patys gyventojai – kas po vieną, kas surengę visą talką.
Apipustytas automobilis.
Daugelyje kiemų stūkso kalnai sniego, juose technika šią savaitę dar nebuvo užklydusi. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 1 Sniegas

„Gyvenu Bandužių gatvėje, savaitgalį išvalėme visą kiemą – ir takus, ir mašinų stovėjimo aikštelę. Kaimynai tai pamatė ir vakarop taip pat ėmėsi darbuotis, tai užkrečia. Tiesa, jau dvi dienas skauda visą kūną. Tačiau, manau, jei tik gali, gyventojai patys turėtų prisidėti prie aplinkos gražinimo ir nebūti abejingi“, – sakė namus administruojančios bendrovės „Vitės valdos“ komercijos direktorius Jevgenijus Sakovskis. Jis apgailestavo, kad kol kas patys gyventojai nėra labai iniciatyvūs ir savanoriškas kiemų valymas nėra masinis reiškinys. Tuo tarpu namų administratoriai valyti esą nespėja.

„Vitės valdų“ administruojamų namų kiemuose taip pat dar ne visur sulaukta valytojų. J.Sakovskis teigė, kad situacija gana sudėtinga.

„Savaitės pabaigoje ir šios pradžioje dirba keturios technikos priemonės, nedideli traktoriukai. Problema ta, kad kiemuose susikaupė per didelis sniego kiekis,  juose stovi daug transporto, o savaitgalį į kiemus išvis neįmanoma įvažiuoti su technika“, – sakė jis. Komercijos direktorius teigė, kad nuvalyti kiemus rankiniu būdu neįmanoma fiziškai, kiemsargiai dabar gali įveikti tik dešimtadalį to, ką įveikdavo normaliomis darbo sąlygomis. Technikos šią savaitę išsinuomojo ir daugiau namų administratorių.

Gausybė skundų
Aišku, geras pavyzdys, kad kai kurie gyventojai tvarkosi, manau, taip ir turi būti, reikėtų mažiau šūkauti, - sakė I.Šakalienė.
Dėl nevalytų kiemų daugybės skundų sulaukia Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius. Šią savaitę specialistai vyko į kai kuriuos kiemus ir ne vienam namų administratoriui skyrė 200 Lt baudas ar įspėjimus. „Kiemai atrodo nekaip, tačiau ką čia gali bežiūrėti, patys gyventojai turi imtis iniciatyvos“, – sakė specialistė Jolanta Lygutaitė.

Skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad daugelyje kiemų automobilių aikštelės yra nevalytos, nors tai buvo galima padaryti dar praėjusią savaitę, kai nebesnigo. „Aišku, geras pavyzdys, kad kai kurie gyventojai tvarkosi, manau, taip ir turi būti, reikėtų mažiau šūkauti. Gyventojai įsivaizduoja, kad mūsų skyrius privalo užtikrinti kontrolę, bet geriausia kontrolė yra jie patys, ragintume gyventojus reikalauti namų administratorių paslaugų, kurias jie privalo teikti. Mūsų skyrius neturi tiek pajėgų, kad apžiūrėtų kiekvieną kiemą, tad gyventojai tegul parodo aktyvumą“, – kvietė I.Šakalienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius