-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 03

Į krantą sugrąžintas „robinzonas“ nuo pagalbos atsisakė

Robinzonas – taip ugniagesiai ir greitosios medicinos pagalbos gydytojai spėjo pakrikštyti 46-erių kaunietį, kurį gruodžio 1-ąją iš Nemuno salos valtimi parplukdė Kauno ugniagesiai gelbėtojai.
Gelbėtojų valtis Neryje
Į krantą vyrą pargabeno gelbėtojai. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Juos iškvietė praeiviai, išgirdo, kad Nemuno saloje, netoli Kauno hidroelektrinės (HES), kažkas šaukiasi pagalbos. Atvykę gelbėtojai nuo kranto pastebėjo saloje šaukiantį ir rankomis mojuojantį vyrą. Nuplaukę į salą jie sušalusį vyrą įsodino į valtį ir parplukdė. Nelaimėlis gelbėtojams iš karto pasisakė, kad turi II grupės invalidumą, šiuo metu jam 46-eri. Tačiau paklausus, kaip jis atsidūrė saloje ir kiek laiko joje išbuvo, kol sulaukė pagalbos, „robinzonas“ nesugebėjo paaiškinti.

Ugniagesiai įtaria, kad vyras greičiausiai yra benamis ir, kol buvo pakankamai šilta, nuolat gyveno vienoje iš dviejų Nemune, netoli HES, esančių salų. Spėjama, kad iki savo „namų“ saloje jis atbrisdavo, kada vanduo būdavo seklus. Taip pat ir grįždavo į krantą.

Medikai vadina stebuklu tai, jog tokiomis oro sąlygomis neaišku kiek laiko saloje praleidęs vyras nepatyrė rimtų sveikatos problemų. Tačiau vos spėjęs atsidurti greitosios medicinos pagalbos medikų rankose, vyras pasiprašė paleidžiamas. Į jokią gydymo įstaigą jis nenorėjo vykti, aiškino, kad jaučiasi gerai. Pasirašęs visus reikiamus dokumentus, kuriuose nurodė, jog savo noru pageidauja nevykti į ligoninę, keistuolis paprašė, kad jį nuvežtų prie „Carito“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius