Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 08

Į pagalbą Eligijaus Masiulio verslui skubėjęs Vidmantas Martikonis neslepia nusivylimo

Politinės korupcijos byloje kaltinamo Eligijaus Masiulio verslui nepavyko pakartoti užpraėjusių metų sėkmės – praėjusius metus buvusio politiko konsultacijų ir viešųjų ryšių agentūra „Tardigrade Consulting“ baigė su minuso ženklu. Vieninteliu įmonės akcininku, o taip pat – ir darbuotoju, tapęs E.Masiulis į savo verslo ateitį žvelgia optimistiškai. Tačiau buvusiam bendražygiui pagalbos ranką ištiesęs ir jo klientu tapęs verslininkas Vidmantas Martikonis neslepia – iš dviejų sutarčių su agentūra beliko viena.
Eligijus Masiulis, lėtūnas ir Vidmantas Martikonis
Eligijus Masiulis, lėtūnas ir Vidmantas Martikonis / 15min ir NASA nuotr.

Iš Registrų centrui pateiktų duomenų matyti, kad šiemet vasarį E.Masiulis tapo vieninteliu agentūrą „Tardigrade Consulting“ valdančios įmonės „Versanus“ akcininku.

Prieš tai pusė akcijų priklausė E.Masiuliui, o kita pusė – E.Masiulio žmonos seseriai Mildai Proscevičienei su vyru Tadu Proscevičiumi. Prieš kurį laiką žiniasklaida skelbė, jog buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis su žmona nebegyvena.

Apie akcijų įsigijimą paklaustas E.Masiulis daug neaiškino, tik sakė, kad visada geriau yra būti vieninteliu akcininku.

„Tiesiog mes taip susitarėme, kad aš tiesiog įsigijau tas likusias akcijas ir dabar esu šimtaprocentinis akcininkas įmonės“, – teigė jis.

Nors konsultavimu, viešaisiais ryšiais ir komunikacija užsiimančios agentūros tinklapyje nurodoma, kad ji veikia Vilniaus senamiestyje, E.Masiulis 15min teigė, kad ji yra išsikėlusi į Klaipėdą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pastatas, kuriame anksčiau veikė „Tardigrade Consulting“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pastatas, kuriame anksčiau veikė „Tardigrade Consulting“

„Turime Klaipėdoj dabar padalinį, daug darbų iš tiesų atliekam distanciniu būdu, bet korespondencijos adresas dabar Klaipėdoje yra“, – teigė jis.

Tačiau apie tai naujiems klientams sužinoti nebūtų lengva, internete įmonė tebeskelbia senąjį adresą.

V.Martikonis: iš dviejų sutarčių liko viena

E.Masiulis anksčiau teigė, jog agentūros pavadinime pats atspariausias, atšiauriausiomis sąlygomis išgyvenanti tardigrada (lietuviškai – lėtūnas ar vandens meškutis – aut.) – minimas ne atsitiktinai – įmonė taip skelbė, kad nėra neįmanomų dalykų ar neįveikiamų iššūkių.

Tačiau panašu, kad E.Masiulio tardigradai dar gali tekti išbandyti savo stiprumą, mat patenkinti ne visi klientai.

Praėjusiais metais paaiškėjo, kad vienu iš E.Masiulio klientų tapo buvęs partijos kolega, sostinės verslininkas Vidmantas Martikonis. Jis pasakojo su politiko įmone sudaręs dvi sutartis: vieną kaip fizinis asmuo, kitą pasirašė visuomeninė organizacija „Vilnoja“. Verslininkas neslėpė, kad tai per mėnesį konsultacijų įmonei atnešdavo 1000-1200 eurų.

„Žmogiškai sakau, kad man tikrai buvo gaila to žmogaus, kada visi iš karto nusisuko bendražygiai vadinamieji“, – tuomet sakė V.Martikonis.

Ten daugiau dėmesio žmogus skiria jau nebe mano reikalams, o savo. Bet čia natūralu.

Tačiau prabėgus metams verslininkas 15min neslėpė, jog bendradarbiavimas aptrupėjo – vietoje dviejų sutarčių su „Tardigrade Consulting“ liko viena.

„Apsilpo tie darbai, taip sakant, apsilpo. Ten daugiau dėmesio žmogus skiria jau nebe mano reikalams, o savo. Bet čia natūralu. O vis dėlto man reikia, kad būtų. Tai mes turėsime pokalbį su juo man grįžus, tada žiūrėsime, kaip čia toliau daryti. Ar pas jį darbuotojų sumažėjo, kad jaučiasi toks truputį... Aš čia taip švelnindamas sakau, jaučiasi toks pasilpnėjimas mano tų reikalų“, – sakė jis.

V.Martikonis sakė, kad dar nėra apsisprendęs, ar bendradarbiavimas su E.Masiuliu bus nutrauktas.

„Dar klaustukas. Mes bendradarbiaujame palengvintu režimu“, – teigė jis ir pabrėžė dabar turintis kitų rūpesčių, tad šis klausimas jam – ne pagrindinis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vidmantas Martikonis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vidmantas Martikonis

Kas yra kiti E.Masiulio klientai, jis teigė nežinantis, tačiau patikino, kad jų yra ne vienas.

„Jis yra kvalifikuotas, išsilavinęs ir labai gabus žmogus. Aš esu įsitikinęs, kad jis yra politinės kovos auka. Duok Dieve, kad visi politikoje būtų tokio sąžiningumo kaip jis“, – buvusiam bendrapartiečiui gerų žodžių negailėjo verslininkas.

E.Masiulis 15min tikino pretenzijų iš buvusio partijos bendražygio negirdėjęs.

„Na, mes turime sutartį, pagal tą sutartį mes atliekame, kas numatyta sutartyje. Gal tai susiję su tuo, kad ir savivaldybių rinkimų laikotarpis baigėsi, tai šiuo atveju komunikacijos gal šiek tiek mažiau, bet mes tikrai bendradarbiaujame ir visai sėkmingai bendradarbiaujame. Bent jau man nėra išsakę kažkokių pretenzijų“, – sakė buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Praėjusius metus baigė nuostolingai, bet nesijaudina

„Sodros“ duomenimis, 2017 metais E.Masiulio įmonėje „Versanus“ dirbo 2-3 darbuotojai. Paskutiniais duomenimis, šių metų kovą įmonėje liko dirbti vienas darbuotojas.

E.Masiulis patvirtino, kad taip ir yra – jis šiuo metu yra vienintelis įmonės darbuotojas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eligijus Masiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Eligijus Masiulis

Pagal Registrų centrui pateiktus duomenis, 2017-aisiais E.Masiulio bendrovė gavo per 80 tūkst. pajamų, o pernai jų buvo šiek tiek mažiau – 73,5 tūkst. eurų.

Jei 2017-aisiais dviejų-trijų darbuotojų algoms įmonė išleido 36 tūkst. eurų, tai pernai ši suma išaugo iki 52 tūkst. eurų.

2017-uosius su 16 tūkst. eurų pliusu baigusi įmonė praėjusiuosius metus baigė turėdama 4,6 tūkst. eurų nuostolį. Nuo sausio auga „Versanus“ socialinio draudimo skola, ji šių metų balandžio pabaigoje persirito per tūkstantį eurų.

Bijau paskui, kad gaus dėmesio bereikalingo, nepelnyto.

„Nesame valstybinė įstaiga, kuri gauna biudžetinį finansavimą. Tiesiog kaip ir kiekviename versle būna metų geresnių, metų blogesnių. Tai šiuo atveju mes čia tikrai tragedijos nedarome. Taip yra, kad 2017 metais turėjome gal kažkiek pelningesnius kontraktus, o 2018 tie kontraktai mažiau pelningi, bet mes turime iš 2017-ųjų nepaskirstyto pelno. Tai šiuo atveju viskas yra tvarkoje – nėra kažkokios tragedijos“, – paklaustas apie nuostolius, kalbėjo E.Masiulis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eligijus Masiulis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eligijus Masiulis

Jis nenorėjo atskleisti, kas jo kiti klientai, nes, jo žodžiais, žmonės jautriai žiūri.

„Bijau paskui, kad gaus dėmesio bereikalingo, nepelnyto“, – juokėsi jis.

Paklaustas, ar nesigaili, kad pasuko į šią sritį, E.Masiulis sakė, kad tai veikla, kurią jis išmano. Tačiau, anot jo, versle visada reikia žiūrėti, ar dar esi konkurencingas.

„Ilgalaikių garantijų nėra. Kiekvieną dieną žiūri situaciją ir niekada negali pasakyti, kad artimiausius trejus ar penkerius metus tuo tik ir užsiimsiu. Natūralu, kad stengiuosi pats save išlaikyti, šiuo atveju visą laiką turi būti įsijungęs budrumo režimą – domėtis, kas vyksta rinkoje, kažkokiomis naujomis tendencijomis (...) Norint išlikti bet kokiame versle, reikia nuolatos judėti“, – teigė E.Masiulis.

Pasiūlė pasidalinti patirčių dėžute

Prieš kelis mėnesius E.Masiulis paskelbė apie ketinimus įmonėms organizuoti mokymus.

Kovo mėnesį buvo išplatintas pranešimas, saviironiškai pavadintas „Eligijus Masiulis dalinsis patirčių dėžute“, turint omenyje teisėsaugos įtarimus, kad kyšį E.Masiuliui buvęs „MG Baltic“ prezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo duoti degtinės butelio dėžutėje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Raimondas Kurlianskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Raimondas Kurlianskis

E.Masiulis pranešė įmonių ir įstaigų bendruomenėms renginiuose ketinantis papasakoti, kaip išvengti konflikto, kaip jį spręsti, valdyti savo mintis ir emocijas krizės metu, parduoti stresą ir iš jo uždirbti.

„Per savo 44 gyvenimo metus mačiau ir šilto, ir šalto. Patyriau pakilimus ir nuopuolius. Didžiausias mano turtas– sukauptos įvairios patirtys. Tvirtai nusprendžiau dalintis savo patirtimis su kitais ir išgirsti kitų patirtis. Esu pasiruošęs atvykti pas jus, į jūsų kolektyvą, įmonę, organizaciją ir abipusiai produktyviai išnaudoti laiką“ – pranešime cituotas E.Masiulis.

Antradienį jis sakė, kad buvo kas atsiliepė į kvietimą, todėl dabar pagal įmonių poreikius yra derinamas mokymų turinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius