Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Į Palangą viliojo gardus žuvų kvapas

Šventės lankytojai atsargiai ragavo juodos žuvienės, nuspalvintos kalmarų rašalu, tačiau skoniu nenusivylė.
J.Baikauskaitės nuotr. / Šventės lankytojai atsargiai ragavo juodos žuvienės, nuspalvintos kalmarų rašalu, tačiau skoniu nenusivylė.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Šeštadienį Palangoje, J. Basanvičiaus gatvėje miestelėnus ir miesto svečius pritraukė šventė „Palangos stalas 2010“. Didžiausius smalsuolių būrius viliojo ir nosį kuteno tarptautinio žuvies barbekiu čempionato kvapai.

Pirmajame tarptautiniame žuvies barbekiu čempionate Palangos mero taurei laimėti  dalyvavo 6 komandos iš įvairių Lietuvos miestų. Dar dvi – svečiai iš Svetlagorsko ir Kaliningrado. Čempionato metu vyko komandų kapitonų ir gardžiausios žuvienės virimo varžybos, karštų ir šaltų žuvies patiekalų bei deserto degustacijos.

Klaipėdos „Ararat“ restorano komanda siūlė išbandyti armėniškos virtuvės vaišes. Vienas iš komandos virėjų Petras Pranevičius džiaugėsi, kad jų stalas skendėjo žmonių apsuptyje. „Žmonėms buvo smalsu paragauti mūsų patiekalų, nes armėniška virtuvė – tai kažkas neįprasto. Žmonių srautas prie mūsų stalo buvo kone didžiausias“ – sakė P. Pranevičius.

Virtuvės meistras pasakojo, kad šiemet gamino patiekalus iš menkės, plekšnės ir starkio. „Mūsų patiekalai ypatingi tuo, kad beveik viską ruošiame grilyje. Smagu, kad žmonės turėjo progos jų paragauti“ – kalbėjo P. Pranevičius. Jis džiaugėsi proga dalyvauti šiame čempionate, susipažinti su komandomis iš kitų miestų.

Didelio žmonių dėmesio susilaukė ir „Barbekiu ambasadorių“ stalo komanda. Jos įkūrėjas ir prezidentas Vidmantas Alaveckas sakė, kad į čempionatą atvyko ne varžytis, o pasidžiaugti švente, pradžiuginti šventės svečius nuostabiais žuvies patiekalais ir pabendrauti su kolegomis iš kitų komandų.

Pasak V.Alavecko, jų stalas pritraukė itin daug smalsuolių, nes visi galėjo tiesiogiai stebėti žuvies gaminimo procesą. „Mes esame eksperimentatoriai, todėl ir šiemet paruošėme netradicinius menkės suktinukus kalmare. Didžiausią nuostabą žmonėms kėlė juodoji žuvies sriuba, nudažyta kalmaro rašalu. Sriuba buvo ragaujama nedrąsiai, tačiau tie, kurie ragavo, skoniu liko patenkinti“ – sakė V. Alaveckas.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min