Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 01 05

I.Šimonytė apie prezidento kalbas dėl Taivaniečių atstovybės: man šiek tiek apmaudu

Premjerė Ingrida Šimonytė nekomentuoja prezidento pareiškimo, esą leidimas Lietuvoje įsteigti Taivaniečių atstovybę tokiu pavadinimu buvo klaida. Anot jos, jai apmaudu, kad susiklostė tokia situacija.

Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerija padarė klaidą, leidusi Taivaniečių atstovybei pavadinime naudoti Taivano vardą, taip sukeliant aštrią Kinijos reakciją. Šalies vadovo teigimu, toks sprendimas su juo nebuvo derintas.

Trečiadienį paprašyta įvertinti šiuos pareiškimus I.Šimonytė teigė nenorinti to daryti.

„Turbūt matėte ne vieną prezidento pareiškimą, ne vieną interviu, kuris buvo girdimas ir Lietuvos, ir tarptautinėje žiniasklaidoje. Nuo to laikotarpio, kada buvo paskelbtas oficialus Užsienio reikalų ministerijos pranešimas apie tai, kad atstovybę ketinama atidaryti ir būtent tokiu vardu, kas buvo liepos gale, iki tada, kai tai atstovybei de facto leista pradėti veikti... Tai man šiek tiek apmaudu, kad yra tokia situacija, bet manau, kad ją mes išspręsim“, – kalbėjo ji.

G.Landsbergis: buvo koordinuoti veiksmai

„Aš manyčiau, kad ne Taivaniečių atstovybės atidarymas buvo klaida, o pavadinimas, kuris nebuvo derintas su manimi“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė prezidentas.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad derino su prezidentu Gitanu Nausėda visus veiksmus prieš atidarant Taivaniečių atstovybę Vilniuje.

„Su prezidentu prieš atidarant atstovybę buvo ne tik derinta, bet buvo aktyviai koordinuoti visi veiksmai“, – paklaustas, ar ministerija derino su prezidentu Taivaniečių atstovybės pavadinimą, trečiadienį žurnalistams sakė G.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje