Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 03

I.Šimonytė įvertino savo patarėjo R.Kuodžio dalyvavimą „OpTV“ laidoje: daugiau žalos nei naudos

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako mananti, kad jos naujojo patarėjo Raimondo Kuodžio dalyvavimas kanalo „OpTV“ laidoje atneša daugiau žalos nei naudos, nes suteikia legitimumo iliuziją.
Ingrida Šimonytė ir Raimondas Kuodis
Ingrida Šimonytė ir Raimondas Kuodis / Videokadras ir BNS nuotr.

15min premjerės nuomonės pasiteiravo, įvertinus jos ankstesnius aštrius pasisakymus opozicijos politikės Agnės Širinskienės atžvilgiu per diskusiją, kur buvo minimas ir parlamentarės dalyvavimas „OpTV“ laidoje.

Kovo mėnesį A.Širinskienei sarkastiškai replikavus, kad ji sulauks premjerės skundo dėl dalyvavimo „OpTV“ laidoje, premjerė atrašė, kad „šūde maudytis“ yra jos asmeninis pasirinkimas. Tada premjerė teigė nežinanti, „ką tuose tyruose“ A.Širinskienė suokia savo lakštingalos balsu.

Diskusija feisbuke tuomet sukosi ir apie I.Šimonytės skundą Seimo etikos sargams dėl to, kad A.Širinskienė komiką Olegą Šurajevą pavadino jos patarėju.

Šis susirašinėjimas feisbuke vyko vėlų vakarą.

Ištrauka iš I.Šimonytės ir A.Širinskienės susirašinėjimo feisbuke
Ištrauka iš I.Šimonytės ir A.Širinskienės susirašinėjimo feisbuke

I.Šimonytė atsakyme 15min rašė, kad replika A.Širinskienei nebuvo susijusi vien su jos dalyvavimu „OpTV“, bet turėjo platesnį kontekstą.

„Teiginys, kad paminėtoji mano replika poniai A.Širinskienei buvo susijusi vien su jos dalyvavimo Jūsų minimame kanale faktu, tėra Jūsų interpretacija – niekada to neteigiau. Drįsčiau teigti, kad toji replika turėjo gerokai platesnį kontekstą, o pats savaime ponios A.Širinskienės dalyvavimas kur nors yra jos pačios reikalas ir pasirinkimas. Tame kanale mato reikalą dalyvauti ir kiti veikiantys ar aspiruojantys politikai ir tai irgi yra jų reikalas“, – rašė I.Šimonytė.

Komentuodama R.Kuodžio dalyvavimą „OpTV“ laidoje, premjerė pirmiausia atkreipė dėmesį, kad jis buvo sutartas dar iki jo įsidarbinimo Vyriausybėje.

„Todėl norėčiau atskirti minimus dalykus, kuriuos Jūs čia siejate, ir pasisakyti konkrečiai kolegos Raimondo dalyvavimo minimame kanale klausimu. Kiek žinau, šis dalyvavimas buvo sutartas prieš kurį laiką, t. y. iki šios savaitės, kai Raimondas baigęs darbą LB Valdyboj prisijungė prie Vyriausybės. Raimondas nėra vienintelis mano pažįstamas savo srities profesionalas, apie kurio dalyvavimą šiame kanale man žinoma.

Gerbiu žmones, kurie, turėdami patirtį, žinias ir kompetenciją, mano, kad savo žiniomis tinkama dalytis visuose resursuose, kurie leidžia savo požiūrį pateikti visuomenei.

Visgi manau, kad tokių žmonių dalyvavimas resursuose, kurie šiaip jau nekelia sau užduoties kelti bent kiek objektyvų turinį ar bent jau vengti tiesiog melo, sąmokslo teorijų ir panašių dalykų, suteikia jiems tam tikro legitimumo iliuziją, ko veikiausiai kviečiant tokius žmones ir siekiama.

Todėl asmeniškai tame matau daugiau žalos visuomenei nei naudos. Ir tokios pačios nuomonės laikyčiausi, nepriklausomai nuo to, ar Raimondas yra mano patarėjas, ar juo nebūtų, ar tai būtų koks nors kitas visuomenėje gerbiamas savo srities ekspertas ar mokslininkas“, – rašė I.Šimonytė.

R.Kuodis praėjusią savaitę pradėjo dirbti ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės patarėju sistemų analizės klausimais. Tą pačią savaitę jis dalyvavo „OpTV“ kanale. Šio kanalo laidose jis dalyvaudavo ir anksčiau, kai dirbo Lietuvos banke.

„OpTV“ kanalas buvo atsidūręs skandalo centre ir kovo mėnesį, kai LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė inicijavo kreipimąsi į Vilniaus universiteto Etikos komisiją dėl to, kad šio kanalo laidoje dalyvavo universiteto dėstytoja Jolanta Mažylė. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius