Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2022 03 01

I.Šimonytė kreipėsi į gyventojus: ragina nenukreipti pykčio į rusus ir baltarusius

Rusijai užpuolus Ukrainą, Lietuvoje pastebima tam tikrų įtampų, nukreiptų į Rusijos piliečius arba rusakalbius mūsų šalies gyventojus. Premjerė Ingrida Šimonytė ragino nepriskirti Vladimiro Putino ir Aliaksandro Lukašenkos nusikaltimų ar jų dalies kitiems žmonėms vien dėl jų tautybės. Ji įsitikinusi, kad rusų ar baltarusių tautybės žmonės yra mūsų krašto patriotai.
Ingrida Šimonytė su Ukrainos futbolo rinktinės marškinėliais
Ingrida Šimonytė / Vyriausybės/Laima Penek nuotr.

Pasirodė informacija apie tai, kad Šiauliuose veikianti parduotuvė ant įėjimo pasikabino užrašą, rusų kalba skelbiantį, kad neaptarnauja Rusijos piliečių.

Pirmadienį Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius kreipėsi į gyventojus, akcentuodamas, kad agresorius yra Rusijos režimas, o ne visi rusakalbiai žmonės. Jis teigė, kad kiekvienas, kuris užgaulios rusakalbius Lietuvoje, yra niekšas.

Spaudos konferencijoje Vyriausybėje I.Šimonytė sakė, kad nesinorėtų pamatyti, jog atsirastų priekaištų Lietuvos piliečiams, bandant priskirti Vladimiro Putino ir Aliaksandro Lukašenkos nusikaltimų krūvį ar jų dalį vien dėl tautybės.

„Sakyčiau, kad tam reikia visomis išgalėmis užkirsti kelią. Taip, ne paslaptis, kad yra turbūt visose valstybėse žmonių, kuriems ponas V.Putinas dėl kažkokių nesuvokiamų priežasčių atrodo vertas kažkokių komplimentų ar kažkokių teigiamų jausmų. Tačiau paprastai tie dalykai niekaip nėra susiję su žmonių tautybe. Be to, tarp tokių žmonių rasime įvairių tautybių žmonių.

Aš nė kiek neabejoju, kad Lietuvoje gyvenantys rusų ar baltarusių tautybės žmonės tikrai yra mūsų krašto patriotai, kartu kaip ir mes visi bendrai remia Ukrainą, dalyvauja įvairiose pilietinėse iniciatyvose, prisideda kuo gali. Dėl to labai prašyčiau, kad šitos temos tikrai netaptų kažkokiu vėlgi papildomu penu Rusijos ir Baltarusijos propagandai, nes tai būtų absoliutus melas“, – akcentavo premjerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius