-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 13

I.Šimonytė mano, kad už ją galėtų balsuoti ir „valstiečių“ rinkėjai

Lietuvos prezidento rinkimų favoritė, Seimo narė Ingrida Šimonytė teigia, kad valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkėjai galėtų rasti priežasčių ją palaikyti antrajame rinkimų ture, tačiau kai kurių politinių jėgų paramos kandidatė atsisakytų. 
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Valstiečių“ partijos rėmėjai tikrai, manau, kad galėtų rasti motyvų už mane balsuoti. Su Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderiais diskutuoti apie paramą rinkimuose tikrai neketinu“, – LRT televizijai pirmadienį sakė I.Šimonytė.

Opozicinės Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos iškelta I. Šimonytė taip pat pažymėjo, kad iškilus poreikiui formuoti naują Vyriausybę naujas premjeras galėtų rastis ir dabartiniame ministrų kabinete.

„Ir dabartinėje Vyriausybėje matyčiau žmonių, kurie galėtų būti ministrais pirmininkais. (...) Gal nenoriu įvardyti konkrečiai, turbūt nebūtų laikas tai daryti (...). Pagrindinė problema, kurią matau šitoje Vyriausybėje, kad daugelis ministrų neturi atramos savo pasiūlymams Seime“, – kalbėjo I.Šimonytė.

VIDEO: Daugiausiai palaikymo pirmame ture sulaukusi I.Šimonytė: „Neslėpsiu, tikėjausi“
VIDEO: Ingridos Šimonytės džiaugsmo šokis veržėsi pagal roko grupės „Metallica“ muziką

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išankstiniais duomenimis, I. Šimonytė sekmadienį vykusiuose prezidento rinkimuose sulaukė 31,21 proc. balsavusių rinkėjų paramos, į antrąjį turą taip pat išėjęs jos varžovas ekonomistas Gitanas Nausėda – 30,93 proc., o LVŽS remiamas kandidatas, premjeras Saulius Skvernelis liko trečias su 19,67 proc. balsų.

Antrasis rinkimų turas vyks gegužės 26 dieną kartu su Europos Parlamento rinkimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius