-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 17

Prie Kedžių namų budintys žmonės neišleido Kedžių ir jų anūkės, kuri turėjo susitikti su motina (nuotraukos, atnaujinta 11.16 val.)

Nuo penktadienio Garliavoje, prie Kedžių ir Venckų namų, budintys protestuotojai neleido iš namų išvežti velionio Drąsiaus Kedžio ir Laimos Stankūnaitės dukters.
Protestuotojai apjuosė Venckų namus ir neišleido mergaitės su N.Venckiene išvažiuoti
Protestuotojai prie Kedžių namo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį ryte iki šiol ją globojusi Neringa Venckienė turėjo mergytę atvežti į susitikimą su motina. Jis buvo suplanuotas anksčiau, dar nepaaiškėjus Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimui, kuris numato, jog D.Kedžio dukra turi būti grąžinta mamai ir su ja gyventi. Teisėja dirbanti N.Venckienė numanė, kad būtent susitikimo metu jai gali būti įteikta teismo nutartis, įpareigosianti vaiką perduoti L.Stankūnaitei.

Greičiausiai tokią pačią įvykių eigą nujautę Garliavoje, prie Kedžių ir Venckų namų, protestuojantys žmonės pirmadienį ryte neleido Kedžiams ir jų anūkei išvažiuoti iš kiemo. Jų teigimu, negalima leisti, kad velionio D.Kedžio dukra atitektų motinai, kurią D.Kedys yra viešai apkaltinęs pardavinėjus mergaitę pedofilams. Tiesa, šiuo metu vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje L.Stankūnaitei nėra pareikšti jokie įtarimai. Vienintelis įtariamasis – D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrelės krikšto tėvas verslininkas Andrius Ūsas.

Protestuotojų sukelta situacija atrišo rankas Kedžiams ir N.Venckienei: už tai, kad į teismo numatytą susitikimą su motina neatvedė mergaitės N.Venckienei nereikės atsakyti, nes to ji negalėjo padaryti ne dėl savo kaltės.

„Pedofilams – ne!“, „Ūsui – kartuvės“, tokius ir panašius žodžius skanduodama apie 100–150 žmonių minia rankomis ir violetine juostele apjuosė Venckų namą ir kiemą, iš kurio automobiliu turėjo išvažiuoti N.Venckienė bei iki šiol jos globota D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrelė.

Papildyta 08.34 val.: Kieme pasirodžiusios D.Kedžio dukters su seneliais susirinkusi minia nepraleido. Mergaitė, paklausta, ar nori pas mamą, atsakė, kad ne. Negalėdami išvažiuoti iš kiemo, Kedžiai automobilį „Mercedes-Benz“ vėl pastatė į garažą ir grįžo namo. Mergaitė džiugiai nusiteikusi, pasišokinėdama nuskubėjo atgal į namą. Prie vartų susirinkę žmonės skandavo: „Dieve, gelbėk Lietuvos vaikus."

Papildyta 08.45 val.: Prie Venckų namo susirinkę žmonės, pastebėję privažiuojančius tris įtartinus automobilius, paleido gandą, kad jų išvaikyti važiuoja Lietuvos policijos specialiųjų operacijų rinktinė „Aras“. Pasklidus šiai žiniai, minia apsupo namą ir per megafoną ėmė aktyviai raginti žmones prisidėti prie jų.

Papildyta 09.50 val.: Žmonių Garliavoje renkasi vis daugiau. Automobiliams sudėtinga pravažiuoti Artojų gatve, iš kurios patenkama į Klonio gatvę. Šioje gatvėje įsikūrę Kedžiai ir Venckai.

Papildyta 10.24 val.:  9 val. su dukra turėjusi susitikti L.Stankūnaitė numatytoje vietoje taip pat nepasirodė. Gali būti, kad moteris iš anksto nuspėjo, jog protestuotojai jos dukters neišleis iš Venckų ir Kedžių namų prieigų, todėl atšaukė susitikimą. Kol kas neaišku, kokių žingsnių imsis teismo sprendimu dukters globą susigrąžinusi L.Stankūnaitė. Pati ji su žiniasklaida nelinkusi bendrauti, o jos interesams atstovaujanti advokatė taip pat nepasiekiama.

Tuo metu N.Venckienė sekmadienį parašė skundą dėl mergaitės grąžinimo jos motinai L.Stankūnaitei. Jame nurodoma, kad teisėjas, priimdamas sprendimą, padarė daug klaidų, dėl ko galima laikyti nutartį netinkama.

Papildyta 11.16 val.: Po ryto įvykių padėtis prie Kedžių ir Venckų namų stabilizavosi. Dalis žmonių išvyko, likę planuoja toliau budėti. Žmonės daug vilčių deda į aštrių komentarų nevengiančius Seimo narius Saulių Stomą ir Kazimierą Uoką, žadėjusius imtis veiksmų dėl pedofilijos bylos ir D.Kedžio bei L.Stankūnaitės dukros likimo. Taip pat per savaitgalį buvo surinkta daugiau nei 1 000 žmonių parašų. Juos pirmadienį protestuotojų atstovai ketina pristatyti į prezidentūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius