Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 29

Į vaikų „Eurovizijos“ olimpą Nojus Bartaška-Bartas lipa padedamas šeimos (nuotraukos, video)

„Trečias kartas nemelavo“, – taip apie 14-mečio sūnaus Nojaus Bartaškos, dabar geriau pažįstamo Barto slapyvardžiu, sėkmę nacionalinėje atrankoje į vaikų „Euroviziją“ sakė jo tėvas Saulius Bartaška.
Bartaškos savo sūnumi labai didžiuojasi ir visuomet ne tik morališkai padeda rengtis naujiems konkursams
Bartaškos savo sūnumi labai didžiuojasi ir visuomet ne tik morališkai padeda rengtis naujiems konkursams

Aktorystę ir žurnalistiką derinančio kauniečio atžala sekmadienį šventė ilgai lauktą pergalę, tačiau užmigti ant laurų nežada. Su artimaisiais ir jam talkinančiais pramogų pasaulio profesionalais Bartas artimiausiu metu pradės ruoštis svarbiausiam iššūkiui – tarptautiniam vaikų „Eurovizijos“ finalui, kuris vyks Baltarusijos sostinėje Minske.

„Po pergalės nacionalinėje atrankoje į Kauną grįžome tik 4 val. ryto. Negalėjome atsidžiaugti“, – neslėpė S.Bartaška. Jis prisipažino, kad, nors šeima labai rėmė Nojų, 100 proc. niekas netikėjo, jog kelialapį į Minską gaus būtent jis.

Po pergalės nacionalinėje atrankoje į Kauną grįžome tik 4 val. ryto. Negalėjome atsidžiaugti, – neslėpė S.Bartaška. Jis prisipažino, kad, nors šeima labai rėmė Nojų, 100 proc. niekas netikėjo, jog kelialapį į Minską gaus būtent jis.

„Tik paskui supratome, kad kitaip būti ir negalėjo: juk Nojus atrankoje į vaikų „Euroviziją“ dalyvauja jau trečią kartą. Pirmą kartą jo autorinę dainą „Amžinai“ atlikęs kolektyvas DND, kurio narys buvo ir Nojus, nepateko į finalą. 2008 metais Nojus šiame konkurse dalyvavo kaip grupės „Kvinta“ narys – tuomet jie nusileido tik Eglei Jurgaitytei, kurią labiau palaikė žiūrovai. Šis kartas buvo išskirtinis, nes Nojus dalyvavo kaip solistas. Ir laimėjo!“ – džiaugėsi talentingo kauniečio tėvas.

Dainą paversti nugalėtoja padėjo profesionalai

Barto slapyvardį pasirinkusiam N.Bartaškai sėkmę atnešė jo kūrybos daina „Oki-doki“. Tiesa, ranką prie šio kūrinio pridėjo ne tik šeimos nariai, tapę pirmaisiais kritikais, bet ir profesionalai. Kūrinį aranžavo jaunojo atlikėjo prodiuseriu tapęs Arvydas Martinkėnas-Vudis, prie teksto ranką pridėjo ir šiuo metu motinyste besimėgaujanti dainininkė bei žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė. O iškalbingą choreografiją sukūrė šokių studijos F.U. įkūrėjas Kęstutis Baranauskas.

S.Bartaškos teigimu, publiką ir komisiją sužavėjęs kūrinys gimė per itin trumpą laiką: „Iš esmės dainą ir pasirodymą paruošėme per dvi savaites. Aišku, Nojus šį kūrinį buvo parašęs anksčiau, be to, labai norėjo dalyvauti atrankoje. Jis – kovotojas.“

Nacionalinėje atrankoje komisiją nustebinęs profesionaliu pasirodymu į Baltarusiją vyksiantis kaunietis N.Bartaška žada jį dar tobulinti.

„Tiek Nojus, tiek aš ir sūnaus prodiuseriu tapęs Vudis esame scenos žmonės, todėl gerai jaučiame, ko reikia, kad reginys būtų puikus. Nacionalinės atrankos finalui parengėme mini spektaklį, kuriame svarbiausiu akcentu tapo choreografija. Kęstas (choreografas K.Baranauskas – aut. past.) sukūrė mini spektaklį, pasakojantį apie skirtingų tipų paaugles mergaites, kurias Bartas sugeba suvienyti ir pakviesti į bendrą šokių aikštelę. Minskui pasiruošime dar stipriau“, – žadėjo jaunojo atlikėjo pasirodymu šiuo metu gyvenančios šeimos galva S.Bartaška.

Išvysti, kaip prieš nacionalinę atranką buvo repetuojamas Barto dainos pasirodymas, galima vaizdo klipe (žr. dešinėje).

Garsūs giminaičiai

Į tarptauinį konkursą ginti Lietuvos garbės siunčiamas kaunietis N.Bartaška gali didžiuotis ne tik tėčiu, kuris Lietuvoje daug kam žinomas kaip Kapitonas Flintas. Bartaškų pavardę garsina ir netikra Nojaus močiutė – S.Bartaškos tėvo antroji žmona Joana Bartaškienė. Seniai pensija besidžiaujanti moteris prieš keletą metų dalyavo vienos televizijos šokių projekte ir su partneriu Deividu Meškausku jį laimėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius