Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 03

Sėkmingas advokatas ir protesto balsai: I.Vėgėlės kelio į prezidento rinkimus istorija

Apie ketinimus dalyvauti prezidento rinkimuose paskelbęs advokatas Ignas Vėgėlė, kaip pastebi apžvalgininkai, orientuojasi į vadinamuosius protesto, t. y. padėtimi nepatenkintų žmonių, balsus. Nors profesiniuose sluoksniuose buvo gerai žinomas, visuomenės akiratyje pasirodė palyginti neseniai – koronaviruso pandemijos įkarštyje pasakęs garsiąją kalbą, kurioje kritikavo suvaržymus. Artėjant gegužę vyksiantiems rinkimams teisininkas yra visuomenės nuomonės apklausų dėl palaikymo prezidento rinkimuose vienas lyderių. Kodėl?

Tai, kad I.Vėgėlė kandidatuos į prezidentus, pastaruoju metu nebuvo didelė paslaptis.

O jis, kaip žadėjo, sprendimą įgarsino lapkričio pabaigoje.

VIDEO: I.Vėgėlė apsisprendė – dalyvaus Prezidento rinkimuose: „Atėjo laikas veikti atvirai“

Euforiška meilės Tėvynei aura

Oficialų startą I.Vėgėlės rinkiminei kampanijai davė renginys sostinės Vaidilos teatre.

Jis prasidėjo videoklipu. Jame – tarsi ir I.Vėgėlės biografijos bei asmenybiniai fragmentai, ir jausenos, turinčios pristatyti jį, lydimos asociatyvių kadrų.

Pasimatė ir neatitikimų. Tarkime, laikraštis esą senelio rankose – ne lietuviškas, o užsienietiškas, iliustruojant „platųjį pasaulį“ – ir Maskvos tarptautinio verslo centro dangoraižių vaizdas.

Kaip Delfi aiškino I.Vėgėlės atstovas, klipą kūrusi komanda naudoja kadrus iš pasaulinių vaizdo įrašų bazių, kur ne visuomet yra nurodoma konkreti vietovė. Todėl pasirinkimas buvo atsitiktinis, o ne tikslingas, vaizdo įrašas esą pakoreguotas.

„Viskas prasidėjo čia. Čia žengiau pirmus savo žingsnius. Čia ištariau savo pirmuosius žodžius. Gavau savo pirmąsias kantrybės, susikaupimo ir pagarbos gamtai pamokas. Pamenu ryškios rytinės saulės nutviekstą virtuvę ir močiutę, kepančią lietinius. Senelį, garsiai skaitantį tą ypatingą šeštadienio dienraštį. Tą kvapą ir tą nepakartojamą abrikosų uogienės skonį.

Čia mano pirmosios pergalės ir pirmi pralaimėjimai, drąsinantys tėčio žodžiai ir įkvepiantis jo gyvenimo pavyzdys. Čia tos lietuviškos žiemos, nušalusi nosis, apšerkšnijusi kepurė ir į ragą sušalusios kelnės. Pirmoji meilė. Tikra draugystė. Pasipriešinimas neteisybei. Čia išmokau kurti, tyrinėti kultūrą, meną, galvoti greitai, mąstyti plačiau, ieškoti sprendimų pačiam. O tada mes gavome laisvę“, – skambėjo balsas už kadro.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Igno Vėgėlės politinės kampanijos pradžios renginys
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Igno Vėgėlės politinės kampanijos pradžios renginys

Pasak jo, atsivėrė naujos galimybės, naujos pažintys, nauji potyriai – tiek daug ir skirtingų spalvų, kultūrų, skonių.

„Atrodo, nesibaigiantis kelias po platųjį pasaulį. Tačiau širdis traukė čia. Čia mano namai. Čia mano šeima. Čia mano kraštas. Čia mano meilė – Lietuva“, – skelbė beveik 2 minučių trukmės videoklipas, kurį palydėjo ant Vaidilos teatro scenos atlikta „Kokia nuostabi, Lietuva, esi“.

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Viešosios komunikacijos katedros docentas Ignas Kalpokas sakė, kad šis renginys buvo ganėtinai pompastiškas ir nugludintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius