Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 04

Į Vyriausybę po rinkimų greičiausiai sugrįš ne visi ministrai

Pro prezidento rinkimų Algirdas Butkevičius turės prezidentui grąžinti Vyriausybės įgaliojimus – ministrai bus tvirtinami iš naujo. Kurių ministrų gali nelikti Vyriausybėje, pasakoja TV3 laida „Savaitės komentarai“.
Prezidentė susitiko su Vyriausybe
Prezidentė susitiko su Vyriausybe / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, kad kai kurie ministrai natūraliai pasitrauks, laimėję Europos Parlamento rinkimus. Pavyzdžiui, Juozas Olekas. Gali būti ministras, kuris taps eurokomisaru. Tai gali būti, pavyzdžiui, Linas Linkevičius“, – sakė politikos apžvalgininkas Vladimiras Laučius.

Socialdemokratai Juozas Olekas ir Juozas Bernatonis dalyvauja Europos Parlamento rinkimuose. Jie greičiausiai į EP pateks, tačiau, priešingai nei J.Bernatonio, J.Oleko pasitraukimas gali būti labiau pageidaujamas tiek premjerui, tiek prezidentei.

„Prisiminus, ką krašto apsaugos ministras, prasidėjus įvykiams Ukrainoje, kalbėjo apie mūsų kariuomenę ir jos poreikius ir ką kalbėjo mūsų prezidentė, tai, sakyčiau, nuostatos šiek tiek skiriasi arba netgi labai skiriasi“, – sakė V.Laučius.

Abu greičiausiai norėtų ir V.Andriukaičio pasitraukimo – jis nelaiko liežuvio už dantų ir kritikuoja tiek A.Butkevičių, tiek prezidentę, užtikrintai laikosi savo (nori atskirti valstybinę ir privačia mediciną ir neleisti privatininkams gyventi iš Valstybinių ligonių kasų).

„Visgi V.Andriukaitis yra iš senųjų socialdemokratų. Tam tikra grupė partijoje jį tikrai remia. Ir, tarkime, jeigu prezidentė  norėtų vienu metu kariauti ir su Darbo partija, ir su tam tikra socdemų grupe, karas pasidaro dviem frontais“, – sakė politikos apžvalgininkams Rimvydas Valatka.

V.Andriukaitis nedalyvauja rinkimuose, todėl, panašu, trauktis iš Vyriausybės nenori. Nedalyvauja juose ir energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius. Tačiau jo atvejis yra labiau komplikuotas.

„Iš šalies galbūt geriau matosi, bet aš būčiau pasiruošęs visokiems scenarijams“, – sakė Jaroslavas Neverovičius.

Virš pastarojo galvos debesys pakibo jam nesutariant su premjeru dėl šilumos ūkio pertvarkos. Be to, jį į ministrus delegavusios partijos Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis yra prieštaringai vertinamas politikas – jis rūpinasi lenkiškų pavardžių rašyba. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius